Festtips

Blogg

Sajten som helhet är främst inriktad på mat, men här skriver vi om allt som hör festen till. Tips om bröllop & barnkalas och en hel del annat festrelaterat kan mycket väl dyka upp här i bloggen.

RSS

Att välja rätt och prisvärt hundfoder

20 Jul 2023

För den nye hundägaren kan det vara svårt att veta vilket hundfoder som är bäst för den fyrfota vännen. Lösningen är att läsa innehållsförteckningen noga.

När man precis fått hem sin nya vän är det mycket som ska ordnas. Sovplats, koppel, halsband och matskål behöver finnas på plats redan vid hemkomsten. Många hundägare har fått med sig en liten påse med samma hundmat som valpen fått hos uppfödaren. Men sedan är det mycket som ska fyllas på.

En liten valp äter i början flera gånger om dagen och växer snabbt. Då är det bra att välja mat som är anpassad för valpar eller mindre hundar. Efter ett tag är det dags att dra ner på maten. När hunden vuxit till sig räcker det oftast med en portion mat om dagen.

Välj hundfoder i en butik med bra sortiment till lågt pris

Hundfoder finns i alla prisklasser men det betyder inte alltid att det dyraste fodret är bäst. Du kan exempelvis köpa hundfoder hos Rusta där det finns ett stort urval till lågt pris. På förpackningen finns det angivet vad maten innehåller. En del hundar behöver undvika gluten och andra behöver undvika för mycket fett.

Det du också behöver ta ställning till är om du vill ge torrfoder eller så kallat våtfoder till hunden. Båda sorterna fungerar bra men fördelen med torrfoder är att du kan köpa större förpackningar. Men, precis som när det gäller oss människor, kan hundar uppskatta lite variation. Då kan det vara bra att ha lite våtfoder hemma.

Trygga eventet med professionell catering

29 Jun 2023

För att garantera att matdelen av ditt event håller högsta kvalitet är det viktigt att anlita en pålitlig cateringfirma. Att hantera maten själv kan verka som en petitess, men det spelar faktiskt en avgörande roll för evenemangets framgång. Oavsett om det är en enkel plockmatsmeny eller en välsmakande buffé, har maten stor betydelse för att skapa en lyckad atmosfär och ge gästerna en professionell upplevelse.

Fördelar med cateringtjänster

Att överlåta ansvaret för maten till en erfaren cateringfirma är ett smart drag. Att organisera ett event innebär många detaljer som behöver koordineras, och att outsourca matdelen kommer att underlätta planeringsprocessen avsevärt. Dessutom är många cateringföretag prisvärda idag, vilket gör det till ett enkelt val för både företag och privatpersoner. Genom att anlita catering i Bromma minskar man arbetsbördan och kan vara säker på att maten håller högsta kvalitet.

Anpassa maten efter tillfället

Det finns ett brett utbud av alternativ att välja mellan när det gäller maten till ditt event, och valet beror på vilken typ av tillställning det är. Vid mingel är det vanligt att servera enkla smårätter såsom plockmat eller snittar, tillsammans med lämpliga drycker som kan avnjutas medan man socialiserar. Det är viktigt att erbjuda allergivänliga alternativ och mat som passar vegetarianer. Det är bra att fråga deltagarna om deras preferenser i förväg för att få en uppfattning om deras behov, men se till att ändå ha dessa alternativ tillgängliga ifall någon glömmer att meddela sina önskemål. För längre evenemang som sträcker sig över flera timmar bör man servera en mer substantiell måltid för att undvika hungriga gäster. En buffé är ett populärt val som passar de flesta tillfällen.

Vill du hyra ett partytält i Stockholm?

24 May 2023

För dig som vill hyra ett partytält som du kan sätta upp i Stockholm, är det inga problem. Det finns gott om företag som mer än gärna hjälper dig med det.

Vill du anordna ett större event och hyra tält till alla som ska ställa ut så kan det vara en bra idé att bara fixa några stycken partytält i en lång rad efter varandra. Då kan alla som kommer slippa gå i regnet, om nu detta slags väderlek skulle få för sig att vara på besök. Tak över huvudet är alltid bra att ha.

De som ställer ut är säkert lika glada att slippa stå i ett skyfall med sina dyrbara varor. De får samtidigt ett skydd mot solen om de står ute hela dagen. Då slipper du problem med vare sig utställare eller besökare som gått och fått sig en släng av solsting.

Många hyr partytält i Stockholm av olika anledningar

Ett eller annat partytält i Stockholm har du säkert sett i dina dagar. Tänk bara på alla torg och stora parker där det någon gång har anordnats festivaler. Kanske har du inte refererat till att det är partytält som står där, men i flera fall ska du se att detta är just vad det har varit. Skumt eller hur?

Det är alltså inte bara när det ska hållas ett sjudundrande party som ett tält av större och mer hållbar kaliber kan vara användbart att ha, eller i detta fall att hyra. Vid event av alla slag är det en fördel att ha ett tält så att du och dina varor är skyddade från vädret och dess nyckfullhet.

Njut på en salladsbar i Liljeholmen

20 Mar 2023

Alla behöver vi äta och vi ska göra det med njutning och glädje. När mat är som bäst är den både läcker och nyttig. Som på en salladsbar i Liljeholmen.

Mat är verkligen och helt konkret livet. Utan mat klarar vi oss inte någon längre tid. Varför skulle man då inte unna sig att äta gott? Många gånger åker vi hem till våra köttbullar och pasta eller pannkakorna och det är inte fel – men man måste också få njuta lite extra däremellan. Då finns poké bowl.

Få rätter är så njutbara och samtidigt så varierade som poké bowl. För den som inte är riktigt bekant med begreppet är definitionen enkel. Ursprungsversionen från Hawaii innehåller marinerad fisk och grönsaker plus en salladssås. Det smakar ljuvligt och innehåller samtidigt massor med nyttigheter.

Salladsbar med extra allt

En riktig salladsbar kan förstås inte begränsa sig till att ha enbart en typ av salladsrätt på menyn. Alla tycker inte om samma sak och det kan ju finnas någon enstaka vilseförd själ som inte alls gillar poké bowl. Ingen behöver dock vara ängslig för att följa med kompisen till salladsbaren. Här finns nämligen det mesta. I grönsaksväg och i form av kyckling, fisk, halloumi…

Var det någon som sa wraps? Ja men givetvis finns även sådana på menyn. Minst fyra versioner som alla lockar den hungriga till att stillsamt dregla vid bara tanken. Protein av varierande slag och sedan grönsaker och sås. Godare blir det knappast. Att komponera sin egen salladstallrik är förstås även det ett vinnande koncept som knappast kan misslyckas.

Dags för ett nytt kassasystem?

16 Feb 2023

Om man ska överleva som restauratör så vill det till att hänga med i den tekniska utvecklingen. Ett nytt och smidigt kassasystem kan näst intill göra underverk.

Driver du restaurang? Det är kanske en dröm som du har förverkligat, att göra det. Säkert har du upptäckt att det inte är den lättaste branschen att befinna sig i. Obekväma arbetstider och stressigt för personalen när det är mycket gäster på en gång. Lägg dessutom corona-pandemin till det, med uteblivna gäster och därefter brist på kockar.

Om du härdar ut så är du berömvärd. Tyvärr har väl inte heller den sista krisen sett dagens ljus. Det gäller därför att vara förutseende och att ligga i framkant vad gäller utveckling och hjälpmedel, för att ha en framtid som restauratör. Annars kan en katastrof vänta runt hörnet.

Ett modernt kassasystem

En sak som kanske inte är det första man tänker på är vilken betydelse ens kassasystem har för att man ska kunna bedriva verksamheten på ett effektivt och lönsamt sätt. Eller att man skulle kunna integrera systemet för beställningar med kassasystemet. Men det är en given utveckling där man utnyttjar de möjligheter som digitalisering ger.

Beställningar och notor hänger ju ihop. Det som beställs ska också betalas. Att integrera dessa två saker är därför en självklarhet. Med ett nytt, modernt och smidigt kassasystem öppnar sig faktiskt nästan oanade möjligheter. Köket kan till exempel också integreras så att man slipper pappersbongarna och de misstag som dessa inte sällan ger upphov till.

Mat och dryck på japansk restaurang i Stockholm

3 Feb 2023

Dags att stänga dörren till köket därhemma och smaka någon annans matlagning? Koppla av med god mat och dryck? Du blir nöjd på japansk restaurang i Stockholm.

Emellanåt är det dags att skaka av sig vardagsstämningen och ta steget ut i världen. När tiderna kan tyckas dystra är det desto viktigare att ta vara på glädjeämnen och ha roligt. En utekväll med vänner eller partnern är bra för både kropp och själ. Och äta måste alla.

Bor man i huvudstaden, eller är där tillfälligt, finns ett fantastiskt utbud av mat. Äter man på restaurang finns möjlighet att välja mellan de flesta av alla världens kök och att äta japanskt är aldrig fel. Det finns en värld av smaker även när man tillfälligt lämnar sushibaren.

Japansk restaurang för alla matälskare

En Lokal Izakaya är det rätta stället för den som tycker om sushi men också är beredd att gå ett halvt steg längre. Japansk mat är ofta baserad på vegetabilier, fisk och andra produkter från havet, och passar alla. En så kallad Izakaya är för övrigt mer än namnet på en specifik restaurang i Stockholm.

Ursprunget finns i en enklare restaurang där man kan dricka saké och sitta ner och ta något enkelt. Här finns nu ett mer utvecklat koncept med goda och smakrika rätter, både vegetariska och med fisk, skaldjur, kött. Dryck varierar du efter din egen smak men personalen kan också ge bra tips. Avsluta med en smakrik efterrätt och roa dig med vännerna så finns ork för mer vardag efteråt.

Boka en resa till Kattegatt

10 Sep 2022

Vill du boka en resa för att skåda en del av Kattegatt kan du välja bland många destinationer. Havet möter upp dig både vid den danska och svenska kusten.

Från Pater Noster utanför Marstrand och ner längs södra Bohuslän och hela Hallands kust kan du bada i Kattegatt. Åker du över till Danmark har du hela dess västra del som anknyter till samma hav. Men det mest spektakulära är nog ändå att åka till Skagen. Där två hav möts. Här finns mycket att uppleva.

Åker du till Skagen får du tillfälle att med egna ögon se hur två hav möts. Det är en unik syn för ögat. Du får gå till fots den sista biten ute på Danmarks nordligaste spets för att ta del av detta. Det blir en upplevelse som är svårslagen i denna del av världen, men Nya Zeeland har ett liknande scenario.

En underbar resa till Kattegatt

Det kan bli en helt underbar resa till Kattegatt om du vill uppleva detta hav från Danmarks nordligaste punkt. Vill du däremot hellre stanna inom Sveriges gränser kan du ta en dagstur till Marstrand och doppa kroppen i den blå böljan eller skåda ut över havet från fästningen. Vandra runt ön som är omgiven av Kattegatt.

Det finns åtskilliga platser längs den svenska Hallandskusten som bjuder på härliga dopp och soldränkta stränder, där du kan njuta av en lat semesterdag eller vandra runt i de pittoreska samhällen och städer som kantar strandlinjen. Kattegatt är tillgängligt för alla.

Minska på stressen med catering i Stockholm

20 Jul 2022

Det är hög tid att du som eventarrangör inser att du inte längre behöver stå för all mat själv, så beställ en catering i Stockholm istället och ta det lugnt.

Det är absolut inget fel med att inte laga maten till klassträffen själv. Bara för att det är du som har arrangerat träffen betyder inte det att du behöver stå och stressa i köket hela dagen. Speciellt efter förra gången. Det var rätt så galet faktiskt att du trodde att du skulle klara av att laga mat till 50 personer helt ensam på dotterns bröllopsdag.

Men som tur var så hade din dotter förnuft nog att kontakta en cateringservice under genrepet av vigseln, så allt löste sig till slut. Och du verkar ju ha lärt dig din läxa nu, så de fyra timmarna vid spisen innan nervsammanbrottet var ju inte helt bortkastade ändå.

Catering i Stockholm för alla tillfällen

I dagens moderna tid är det lite som vi faktiskt fortfarande behöver göra helt själva. Baka tårtor till födelsedagar, laga julbord till julafton, handla soffor till vardagsrummet - i princip allt kan beställas direkt till hemmet. Vi behöver inte ens gå till affären och handla längre om vi inte vill, vi kan bara få någon annan att göra det åt oss.

Med catering i Stockholm kan du andas lugnt inför träffen, festen, invigningen, avslutningen, konferensen eller bröllopet, och fokusera på annat medan professionella kockar lagar middagen, lunchen, brunchen, mingelmaten eller efterrätten. Undvik nervsammanbrottet den här gången och beställ catering.

Lyckad svensexa i Malmö

25 Apr 2022

Det kanske snart är dags för en rolig svensexa i Malmö. Det finns en hel del aktiviteter att välja bland för en lyckad och trevlig stund. Paintball är ett exempel på en perfekt upplevelse.

När en man är på väg att gifta sig ordnas ibland en så kallad svensexa. Man kan säga att det är lite som ett farväl av ungkarlslivet. Om det är en kvinna som ska gifta sig så kallas det istället för möhippa. Det finns många olika aktivitetet som brukar anordnas vid dessa tillfällen. När du ska planera en svensexa i Malmö så är paintball en mycket populär aktivitet att börja med. Sedan kan det bli middag, bastu eller något annat roligt efteråt. Att starta med lite paintball får igång pulsen och det ger närkontakt med dina kamrater. Tänk på att alla deltagare måste vara nyktra för att få delta i paintball. Alkohol är ej tillåtet att förtära innan eller under aktiviteten så därför är det mycket lämpligt att lägga paintball som första aktivitet på svensexan.

Paintball livar upp en svensexa

Du kan räkna med att ett paintball-event tar ett par timmar att genomföra inklusive instruktioner och ombyte med mera. Du bokar först en tid och det är bra om du då meddelar att det är just en svensexa det handlar om. Tänk på att ta med oömma skor som tål att bli smutsiga. Förutom paintball kan det även finnas annat att lägga till som exempelvis något att äta efteråt, vilket kan vara behövligt.

Anlita en flyttfirma för evenemanget

4 Feb 2022

Vid större events och evenemang så är man som arrangör beroende av en genomtänkt logistik. Vilket innebär att man ofta gör bäst i att anlita en flyttfirma för att få alla saker flyttade från punkt A till punkt B och där man även säkerställer att flyttföretaget i fråga har den kompetens som krävs. Givet naturligtvis vilket typ av evenemang det handlar om, men det finns nästan oavsett ett värde i att välja lösningen i form av en flyttfirma i Stockholm.

Handlar det om ett evenemang som kommer att kräva ljus och musik från större högtalare så måste det finnas vana hos flyttföretaget att hantera teknisk apparatur. Utöver detta så måste man även - givetvis - ha tillräckligt med personal och en tillräckligt stor fordonsflotta för att klara av att både bära- och transportera alla saker. Att addera till detta är även exempelvis bord och stolar. Kort sagt: även ett mindre evenemang kommer att kräva en hel del logistisk planering och professionell hjälp. Rådet är att man direkt sonderar marknaden bland de flyttföretag som finns och tittar närmare på både priser och vilken kompetens som finns.

Det senare är inte helt enkelt, men det finns vissa saker som man inte får missa. Ska du välja en flyttfirma i Stockholm så bör du kontrollera saker som trafiktillstånd, försäkringar samt antal år i branschen. Vidare så är även referenser viktiga - hur nöjda kunder har man? - samt hur man agerar om någonting skulle gå sönder. Vi skulle definitivt se till att fotografera och dokumentera innan flytten tar vid. Om någonting skulle gå sönder så kan foton av exempelvis högtalare ge en extra tyngd vid en eventuell framtida konflikt gällande ansvar. Det är även viktigt att avtalet utformas på ett tydligt sätt i samband med att du anlitar en flyttfirma för hjälp med det evenemang eller event du planerar.

Utöver en flyttfirma i Stockholm - vilken hjälp behövs?

En sista sak gällande den flyttfirma du anlitar: se till att avtalet gäller både före och efter evenemanget. Det finns exempel på där arrangörer glömt bort att alla utrustning och allt material ska tillbaka till exempelvis lagret också. Vilket inte är så roligt att rodda med sent på kvällen och där man kanske inte ens får tag på någon hjälp.

Du kommer även att behöva annan typ av hjälp. Detta säger vi utan att veta om storleken eller inriktningen på det evenemang du planerar - vi säger det bara generellt och av egen erfarenhet. Att anordna någonting gör man med hjälp av andra. Ensam är inte starkt i denna fråga. En sak som inte får glömmas bort eller negligeras gäller mat och dryck.

Här kan catering vara ett bra alternativ för både privata fester och för exempelvis events för företag. Samma sak gäller här som för en flyttfirma i Stockholm. Var noggrann med att kolla upp alla alternativ. Jämför priser. Se över referenser och se till att du kan vara med och utforma menyn. Du ska även se över om det finns exempelvis allergiker i sällskapet och anpassa kosten efter dessa. Catering är idag en smidig lösning som ger mycket valuta för pengarna. Framförallt så ger det dock även dig som arrangör en möjlighet att delta aktivt vid evenemanget.

Peter Åkare är en flyttfirma i Stockholm med stor erfarenhet av alla typer av flyttar.

Måla som en målare i Stockholm

28 Jun 2021

Dags att anlita en målare i Stockholm? I så fall finns det också vissa saker att tänka på. Dessa ska vi gå igenom lite senare i texten, men innan dess så ska vi gratulera dig till ett bra beslut. Alltför många tar lite för lätt på målning. Man anser att det går hur bra som helst att måla på egen hand och utan att anlita en målare. Det stämmer inte riktigt.

Man kan måla utan en målare - men då bör man måla som en målare. Det är ofta där skon klämmer och det är den stora anledningen till varför man ser så många misslyckade resultat hemma hos privatpersoner.

Det som skiljer en målare i Stockholm mot hur en lekman arbetar - utöver att det finns en enorm erfarenhet och yrkeskunskap - är hur tiden disponeras. Oavsett om det handlar om att måla en vägg interiört eller om att måla om en fasad på husets utsida så lägger målaren lejonparten av sin arbetstid på det tråkiga: grundjobbet. Du - här talar vi rent allmänt - skulle säkerligen vilja börja måla så snart som möjligt, vilket innebär att grundarbetet skulle sidsteppas.

Skillnaden syns i det färdiga resultatet. Både rent estetiskt och sett till hållbarhet. En bra tumregel rent tidsmässigt är att 80% av tiden läggs på grundjobbet och att 20 % av tiden läggs på att måla. Följer du den disponeringen av tid så kommer du att lyckas ganska bra.

Anlita en målare i Stockholm

Vi skulle emellertid säga att det kloka beslutet ligger i att direkt anlita en målare för jobbet. Med Rot-avdraget tillgängligt så handlar det inte om några gigantiska kostnader - det är tvärtom väldigt prisvärt. Svårigheten ligger i Stockholm - och andra större städer - i att hitta rätt målare. Utbudet är större och det finns en tydligare konkurrens.

Detta gör inte enbart att företagen spetsar till sina tjänster och erbjuder bättre priser. I många fall gör konkurrensen att företag tillåts smyga under radarn. Sämre företag kan hitta nya kunder genom att locka med låga priser. Kunderna väljer helt enkelt företag på fel sätt.

Detta är problematiskt på fler än ett sätt. Dels så drabbas kunden av ett fuskjobb, dels så drabbas branschen av ett sämre rykte. Även om måleribranschen i stort gör sitt yttersta för att sanera bort de oseriösa företagen så krävs det även en uppoffring från kunden. Genom att välja även med andra faktorer än plånboken så kommer många av de sämre måleriföretagen att försvinna.

Så hittar du rätt målare

Rådet är att du alltid kollar upp målaren innan. Var har tidigare jobb skett - finns referenser? Finns F-skatt så att Rot-avdraget går att använda? Hur många anställda har man - och är samtliga utbildade? Har företaget anmärkningar hos Kronofogden eller någon pågående tvist mot Konsumentverket?

Det finns många stenar att vända på, och ju fler av dessa du orkar lyfta - desto större chans är det att du hittar rätt målare i Stockholm.

Arbetsverktyg i restaurangköket

9 Nov 2020

Köket i hemmet är som en liten restaurang där allt finns i format som passar. Men när det kommer till restauranger krävs det större utrustning och ytor som gör att det går att laga mat till fler.

Mat tar sin tid att tillaga. Även om det ibland är fascinerande hur snabbt det går i ett restaurangkök mot i hemmet, så finns det vissa naturlagar som ändå tar sin tid. Det som skiljer sig då man går på restaurang är att mycket av maten kan vara förberedd sedan tidigare. Grönsakerna är redan skurna och klara. Liksom bröd finns bakat, såser är tillredda, kött är skuret med mera. Dessutom är alla spisar och ugnar redan i rätt temperatur för tillagningen. För att inte tala om den kompetensen som restaurangkökets olika yrkesgrupper besitter. Så det är inte konstigt att det går snabbare och oftast blir bättre.

Kompetens och utrustning

Med hjälp av sina specifika kompetenser kan restaurangkökets personal samverka till att få ihop den bästa maten. Grunden i köket består oftast av en kock, en kallskänka och en diskare. Tre yrken som är vad de låter som då kallskänkan brukar arbeta med allt som är kallt gällande sallader, förrätter, tillbehör som garnering och efterrätter. Men inget kök är heller bättre än sina möjligheter, så det är mycket viktigt att det finns plats och rätt utrustning för att kunna tillaga rätterna på menyn. Beroende på vilka rätter som ska tillagas och i vilken mängd inreder man därför restaurangköket med passande restaurangmaskiner.

Tapas till alla

3 Nov 2020

Äta bör man för annars dör man, sägs det. Och ja, det är ju i allra högsta grad sant. Men det låter så tvunget och tråkigt. Om man ändå ska äta, kan man lika gärna göra det festligt – ät tapas!

Tapas är faktiskt en alldeles fantastiskt, festlig maträtt, men som ändå fungerar lika väl till vardags. Om du nu aldrig har hört talas om tapas, eller kanske hört det massor av gånger men alltid undrat vad det är, så fortsätt läsa.

Tapas är ett samlingsnamn för smårätter. Så om man äter tapas i Stockholm på en restaurang beställer man alltså in flera mindre rätter. Det är ett riktigt trevligt sätt att äta mat på, när man får lite av varje. Har man sällskap kan man med fördel dela på alltihop, så blir det ännu fler rätter och ännu mer att smaka på. Tapas är perfekt för den som har beslutsångest. Istället för att välja en enda rätt, kan man beställa många små. Man får då smaka lite av varje, men till ungefär samma pris som en enda stor rätt.

Influenser från hela Medelhavet

Tapas brukar tillskrivas det spanska köket, men influenserna är hämtade från hela Medelhavet. Det kan vara olika sorters ost och skinka, fisk och skaldjur, grönsaker, bröd eller skålar med nötter och oliver. Vanliga rätter att välja bland är calamares, pata negraskinka, spansk tortilla, gambas och kroketter. Det blandas friskt mellan avancerade och enkla rätter, men enkelhet är ofta ett ledord. Det ska vara enkelt med tapas. Både att laga och äta.

Det svenska tapasbordet

Det kan tyckas lite exotiskt att äta icke svenskt, men faktum är att det svenska köket faktiskt har en egen variant av tapas – nämligen brännvinsbord. Det är förmodligen långt fler svenskar som hört talas om tapas än om brännvinsbord. Det senare har kommit lite i skymundan, men har anor från 1500-talet. Ett brännvinsbord bestod av flera förrätter: bröd och smör, ost, skinka, korv och gravad eller rimmad lax. Laxen kunde ersättas av en sillinläggning om man så ville.

Självklart, som hörs på namnet, fanns även brännvin med på bordet. Det skulle helst finnas flera sorter med olika slags kryddningar, så som malört, kummin och dill. Ingredienserna är ju ganska lika som på det spanska tapasbordet, bröd, ost, skinka och fisk. Men såklart med lite olika smaksättningar och tillagningssätt. Brännvinsbordet är även likt julbordet. Det är många rätter som kan kännas igen även där, och med brännvinet som viktigaste ingrediens!

Funderar du på att äta ute eller laga mat ikväll?

27 Mar 2020

Finns den godaste maten på restaurang eller hemma? Är det mysigare att gå till en liten krog eller att sitta i hemmet med tända stearinljus, helt själva? Varför föredrar en del en måltid hemma?

Mat ska njutas med ögonen, munnen och magen, har den kände kocken Tareq Taylor sagt. Det betyder att mat ska se gott ut, det ska smaka gott och man ska må bra av den. Då är maten bra för oss. Det kan vara därför som man både hemma och på restaurang gärna serverar mat på bord som har rena fina dukar, en vas med blommor och tända ljus. Och maten läggs upp vackert på fina tallrikar. Smaken hade varit densamma om allt varit blandat och maten lagts upp på något annat, men maten smakar ändå godast fint serverad. Vare sig man äter ute eller hemma så är det därför en god idé att lägga lite extra tanke bakom hur maten serveras. Så varför inte slå på stort och köpa en bukett blommor, tända några ljus, vika servetter och servera familjen mat som redan är upplagd på tallrikar “a al restaurang”?

Den mysigaste platsen att äta på

Var den godaste maten finns, är helt efter den personliga smaken. Många har en person och en maträtt som slår allt. Det kan vara favoritrestaurangens spagetti carbonara eller mammas köttbullar. Den där rätten som smakar lite annorlunda och som slår an alla de rätta strängarna. Frågar man en del så säger de att restauranger med många stjärnor är där den godaste maten finns. Medan en del säger att det finns absolut inget som slår hemlagad mat. Smaken är, som en del säger, verkligen delad. Detsamma gäller var det är som mysigast att äta. Det kan vara den där uteserveringen i Milano eller så är det på en filt i trädgården.

Bli bortskämd idag

Att kunna sätta sig vid ett dukat bord och njuta i lugn och ro av sällskapet medan den rätt man valt tillagas, kan kännas som en lyx när man är trött och har en tuff vecka bakom sig. Att inte behöva fundera det minsta på hur svårt något är att tillaga eller hur man ens gör. Det är bara att peka och beställa det som man just då är som mest sugen på. Om man kan så ska man därför ibland unna sig att bli lite bortskämd på restaurang.

Beställ frukt till festen

24 Mar 2020

Den perfekta festen är den som täcker in så många områden som möjligt och som vågar befinna sig lite utanför boxen både gällande mat, dryck, underhållning och övrig inredning. Och, vad kan idag vara mer utanför boxen än att vara nyttig? Hur ser de flesta tilltugg ut vid festligare tillställningar? Det handlar om chips, det handlar om godis, det handlar om ostar och det handlar om skålar fullproppade med olika dipsåser. Gott förvisso - men inte speciellt bra för midjemåttet och heller inte särskilt fräscht. Vårt steg utanför boxen innebär en fruktleverans. Det går idag att få en fruktkorg levererad direkt till dörren och där man som beställare enbart behöver logga in på hemsidan, fylla i de speciella önskemål gällande frukt som man har och därefter ange en tid då fruktkorgen i fråga ska levereras. Anledningar till varför en fruktkorg är en bra idé Varför en fruktkorg eller en fruktlåda då? Vi ger några argument till detta, aningen oortodoxa sätt att förgylla en fest:

  • Överraskningsmomentet. Alla förväntar sig ett fettdrypande alternativ och alla kommer att bli ytterst överraskade då det plingar på dörren och där en fruktleverans tålmodigt väntar. Detta lättar upp stämningen och gör det betydligt mer avslappnat. Man kommer att minnas den detaljen, det garanterar vi!
  • Nytta och nöje. Frukt är gott och frukt är nyttigt. Det glömmer man lätt bort i sammanhanget. Beställer man en fruktkorg så får man ett fräscht alternativ som ger energi snarare än att stjäla sådan. Att jämföra med hur en chipsskål eller en välfylld ostbricka kan kännas efter inmundigande: där infinner sig en trötthet och en viss känsla av äckel. Det vill man absolut inte känna i samband med en fest.
  • För alla. Vi leker med tanken på att det handlar om en fest där även barn finns. Vad kan då vara mer hälsosamt än att erbjuda frukt snarare än en massa chips och godis? En fruktkorg ger dessutom en härlig inramning. Det är liksom ingen slump att många inredningsdesigners använder sig av frukt i samband med att de stylar en bostad inför en fotografering. Det ser, helt enkelt, väldigt fräscht ut. Fruktskålen blir en fin bordsdekoration eller en tjusig, spännande detalj i din inredning.
  • Perfekta ingredienser till bålen.
  • Låt oss inte glömma att många frukter gör sig exceptionellt bra i en bål. Googla upp några härliga recept och anpassa din fruktleverans utifrån dessa. Detta ger härliga drinkar som gästerna dessutom kan blanda till efter eget behag. Frukterna ger spännande smaker och kanske hittar ni på en ny drink under kvällen?

En viktig sak får avsluta: tänk på allergiker. Många har problem med frukter och speciellt då stenfrukter. Det kan vara värt att utgå från att sådana personer finns i samband med att du gör din beställning. Tänk även på att det ena inte behöver utesluta det andra. Vi är väl medvetna om att många riktigt längtar efter att få stoppa i sig onyttigheter i samband med fester. Det går att kombinera frukt med andra, mer onyttiga alternativ. Att vara en god värd/värdinna innebär att man ser till allas behov. Vad sägs om hälften frukt och hälften onyttiga godsaker?

← Äldre inlägg