Festtips

Att välja rätt och prisvärt hundfoder

För den nye hundägaren kan det vara svårt att veta vilket hundfoder som är bäst för den fyrfota vännen. Lösningen är att läsa innehållsförteckningen noga.

När man precis fått hem sin nya vän är det mycket som ska ordnas. Sovplats, koppel, halsband och matskål behöver finnas på plats redan vid hemkomsten. Många hundägare har fått med sig en liten påse med samma hundmat som valpen fått hos uppfödaren. Men sedan är det mycket som ska fyllas på.

En liten valp äter i början flera gånger om dagen och växer snabbt. Då är det bra att välja mat som är anpassad för valpar eller mindre hundar. Efter ett tag är det dags att dra ner på maten. När hunden vuxit till sig räcker det oftast med en portion mat om dagen.

Välj hundfoder i en butik med bra sortiment till lågt pris

Hundfoder finns i alla prisklasser men det betyder inte alltid att det dyraste fodret är bäst. Du kan exempelvis köpa hundfoder hos Rusta där det finns ett stort urval till lågt pris. På förpackningen finns det angivet vad maten innehåller. En del hundar behöver undvika gluten och andra behöver undvika för mycket fett.

Det du också behöver ta ställning till är om du vill ge torrfoder eller så kallat våtfoder till hunden. Båda sorterna fungerar bra men fördelen med torrfoder är att du kan köpa större förpackningar. Men, precis som när det gäller oss människor, kan hundar uppskatta lite variation. Då kan det vara bra att ha lite våtfoder hemma.

20 Jul 2023