Festtips

Dags för ett nytt kassasystem?

Om man ska överleva som restauratör så vill det till att hänga med i den tekniska utvecklingen. Ett nytt och smidigt kassasystem kan näst intill göra underverk.

Driver du restaurang? Det är kanske en dröm som du har förverkligat, att göra det. Säkert har du upptäckt att det inte är den lättaste branschen att befinna sig i. Obekväma arbetstider och stressigt för personalen när det är mycket gäster på en gång. Lägg dessutom corona-pandemin till det, med uteblivna gäster och därefter brist på kockar.

Om du härdar ut så är du berömvärd. Tyvärr har väl inte heller den sista krisen sett dagens ljus. Det gäller därför att vara förutseende och att ligga i framkant vad gäller utveckling och hjälpmedel, för att ha en framtid som restauratör. Annars kan en katastrof vänta runt hörnet.

Ett modernt kassasystem

En sak som kanske inte är det första man tänker på är vilken betydelse ens kassasystem har för att man ska kunna bedriva verksamheten på ett effektivt och lönsamt sätt. Eller att man skulle kunna integrera systemet för beställningar med kassasystemet. Men det är en given utveckling där man utnyttjar de möjligheter som digitalisering ger.

Beställningar och notor hänger ju ihop. Det som beställs ska också betalas. Att integrera dessa två saker är därför en självklarhet. Med ett nytt, modernt och smidigt kassasystem öppnar sig faktiskt nästan oanade möjligheter. Köket kan till exempel också integreras så att man slipper pappersbongarna och de misstag som dessa inte sällan ger upphov till.

16 Feb 2023