Festtips

Mat och dryck på japansk restaurang i Stockholm

Dags att stänga dörren till köket därhemma och smaka någon annans matlagning? Koppla av med god mat och dryck? Du blir nöjd på japansk restaurang i Stockholm.

Emellanåt är det dags att skaka av sig vardagsstämningen och ta steget ut i världen. När tiderna kan tyckas dystra är det desto viktigare att ta vara på glädjeämnen och ha roligt. En utekväll med vänner eller partnern är bra för både kropp och själ. Och äta måste alla.

Bor man i huvudstaden, eller är där tillfälligt, finns ett fantastiskt utbud av mat. Äter man på restaurang finns möjlighet att välja mellan de flesta av alla världens kök och att äta japanskt är aldrig fel. Det finns en värld av smaker även när man tillfälligt lämnar sushibaren.

Japansk restaurang för alla matälskare

En Lokal Izakaya är det rätta stället för den som tycker om sushi men också är beredd att gå ett halvt steg längre. Japansk mat är ofta baserad på vegetabilier, fisk och andra produkter från havet, och passar alla. En så kallad Izakaya är för övrigt mer än namnet på en specifik restaurang i Stockholm.

Ursprunget finns i en enklare restaurang där man kan dricka saké och sitta ner och ta något enkelt. Här finns nu ett mer utvecklat koncept med goda och smakrika rätter, både vegetariska och med fisk, skaldjur, kött. Dryck varierar du efter din egen smak men personalen kan också ge bra tips. Avsluta med en smakrik efterrätt och roa dig med vännerna så finns ork för mer vardag efteråt.

3 Feb 2023