Festtips

Boka en resa till Kattegatt

Vill du boka en resa för att skåda en del av Kattegatt kan du välja bland många destinationer. Havet möter upp dig både vid den danska och svenska kusten.

Från Pater Noster utanför Marstrand och ner längs södra Bohuslän och hela Hallands kust kan du bada i Kattegatt. Åker du över till Danmark har du hela dess västra del som anknyter till samma hav. Men det mest spektakulära är nog ändå att åka till Skagen. Där två hav möts. Här finns mycket att uppleva.

Åker du till Skagen får du tillfälle att med egna ögon se hur två hav möts. Det är en unik syn för ögat. Du får gå till fots den sista biten ute på Danmarks nordligaste spets för att ta del av detta. Det blir en upplevelse som är svårslagen i denna del av världen, men Nya Zeeland har ett liknande scenario.

En underbar resa till Kattegatt

Det kan bli en helt underbar resa till Kattegatt om du vill uppleva detta hav från Danmarks nordligaste punkt. Vill du däremot hellre stanna inom Sveriges gränser kan du ta en dagstur till Marstrand och doppa kroppen i den blå böljan eller skåda ut över havet från fästningen. Vandra runt ön som är omgiven av Kattegatt.

Det finns åtskilliga platser längs den svenska Hallandskusten som bjuder på härliga dopp och soldränkta stränder, där du kan njuta av en lat semesterdag eller vandra runt i de pittoreska samhällen och städer som kantar strandlinjen. Kattegatt är tillgängligt för alla.

10 Sep 2022