Festtips

Njut på en salladsbar i Liljeholmen

Alla behöver vi äta och vi ska göra det med njutning och glädje. När mat är som bäst är den både läcker och nyttig. Som på en salladsbar i Liljeholmen.

Mat är verkligen och helt konkret livet. Utan mat klarar vi oss inte någon längre tid. Varför skulle man då inte unna sig att äta gott? Många gånger åker vi hem till våra köttbullar och pasta eller pannkakorna och det är inte fel – men man måste också få njuta lite extra däremellan. Då finns poké bowl.

Få rätter är så njutbara och samtidigt så varierade som poké bowl. För den som inte är riktigt bekant med begreppet är definitionen enkel. Ursprungsversionen från Hawaii innehåller marinerad fisk och grönsaker plus en salladssås. Det smakar ljuvligt och innehåller samtidigt massor med nyttigheter.

Salladsbar med extra allt

En riktig salladsbar kan förstås inte begränsa sig till att ha enbart en typ av salladsrätt på menyn. Alla tycker inte om samma sak och det kan ju finnas någon enstaka vilseförd själ som inte alls gillar poké bowl. Ingen behöver dock vara ängslig för att följa med kompisen till salladsbaren. Här finns nämligen det mesta. I grönsaksväg och i form av kyckling, fisk, halloumi…

Var det någon som sa wraps? Ja men givetvis finns även sådana på menyn. Minst fyra versioner som alla lockar den hungriga till att stillsamt dregla vid bara tanken. Protein av varierande slag och sedan grönsaker och sås. Godare blir det knappast. Att komponera sin egen salladstallrik är förstås även det ett vinnande koncept som knappast kan misslyckas.

20 Mar 2023