Festtips

Boka catering från rätt företag

På samma sätt som man inte kunde dra alla cateringföretag över samma kam för några år sedan (statusen och standarden har höjts; men det fanns även företag som höll extremt god kvalitet då också) så kan man heller inte göra det nu. Kort och gott: du kan beställa catering idag och bli väldigt missnöjd likväl som du för några år sedan kunde göra detsamma och bli väldigt nöjd.

För att undvika detta så tänkte vi rada upp några saker som man kan ha i åtanke om man ska ordna en fest och står inför att boka catering i Stockholm (eller någon annan stad i Sverige.

* Erfarenhet: Viktigt, enligt oss, är att företaget har rutin av att jobba vid en tillställning av samma storlek som man själv ska anordna. Att boka ett företag för en bröllopsfest där tvåhundra gäster ska delta och där fröetaget kanske har vana av catering för fester med tjugo deltagare. Ja, det blir sällan lyckat.

* Referenser: var inte rädd för att be om nummer- och ringa till tidigare kunder. Vilka kan egentligen ge ett mer rättvist betyg än de som tidigare anlitat företaget? Det här är en punkt som verkligen är viktig. Finns det inga referenser? Sök vidare.

* Kock på plats eller utkörning? Vissa cateringföretag erbjuder att skicka en kock som lagar maten på plats och det är naturligtvis en häftig upplevelse. Dock; det brukar bara vara möjligt vid mindre tillställningar och vid större så gäller utkröning och uppvärmning. Hur ser den ut? Be att få se en plan kring transport och vilka uppvärmningsmöjligheter företaget använder sig av. Du vill inte ha seg, ljummen mat – du vill ha varm, krispig och välsmakande sådan. Det är ofta vid den här punkten som agnarna separeras från vetet då det kommer till catering.