Festtips

Vilken typ av catering är rätt för ditt evenemang?

Bröllop, dop, födelsedagsfest eller begravning. Vilken typ av catering är rätt för ditt evenemang?

Catering är frihet och trygghet på samma gång. Att få färdiglagad mat framkörd till dörren och uppdukad på borden brukar vara en mycket bra lösning för de flesta tillställningar. Inte minst för dig som vill hinna prata med de gäster du bjudit.

Bröllopsfest med tema

Kärlekspar som gifter sig vill manifestera sin kärlek med en riktigt bra middag och fest. Maten är kanske inte viktigast den här dagen men helt klart en stor del av upplevelsen för både värd och gäst. I dag har det blivit vanligt att hela bröllopet följer ett visst tema. Till exempel vintage, saga, 20-tal eller ekobröllop. En del vill ha ett lantligt bröllop men hittar ingen lämplig lokal. De kan då fånga den lantliga känslan genom en middag som känns genuin och mitt i prick genom catering från lämplig cateringfirma.

Om du och din partner ska gifta er och bara vill att just maten håller en tydlig linje går det bra att prata med cateringfirman i god tid innan och planera så att ni får precis det ni tänkt er - allt från välkomstsnittar till tårtan i flera våningar.

Festbelysning

Dopfest en bra start i livet

Många föräldrar vill ordna en fin dopfest men orken räcker inte till under småbarnsåren. En fin present från mor- och farföräldrar kan då vara att betala catering till dopfesten. Kanske är det viktigare för upplevelsen än en sparbössa i silver till barnet? Många cateringfirmor är i dag duktiga och lyhörda så att de kan förstå vad som passar för just era önskemål. Om det blir en fest med många barn kan så klart maten anpassas efter det, till exempel en buffé under ballonger med mycket plockmat som passar den lilla handen.

Avlasta begravningen

För dig som ska ordna en begravning är catering ett klokt alternativ. Du står inför en dag med starka känslor, ett avsked. För att kunna vara närvarande och verkligen ge en sista hälsning till den som gått bort är det skönt att slippa tänka på maten. Förr var smörgåstårta mer regel än undantag vid begravning. I dag finns inga bestämda ramar. Kanske kan du eller annan anhörig få ledtrådar i det vita kuvertet om vad den avlidna skulle velat se på borden. Om inte, sätt er ner och resonera, se om ni kan hitta ett bra alternativ och beställ catering för att själva få möjlighet att ta ett sista farväl. Begravning är ett tillfälle som inte går att göra om så se till att du verkligen är där när den är.

13 Jan 2020