Festtips

Varför inte arrangera en typisk vikingafest i centrala Stockholm?

Funderar du på mörkret som sänker sig över Sverige just nu? Vi går verkligen mot mörkare tider, bokstavligt talat. Vad kan vara bättre att arrangera en fest som lyser upp i vår mörka höst? Det kan vara en stor tillfrerdsställelse att arrangera en fest med tema. Varför inte ta till sig vårt nordiska påbrå och fira en rikgit vikingafest med vikingatema. Man kan göra mjöd, med inslag av öl, som vikingarna så bekant gillade. Man kan be gästerna att klä ut sig till vikingar, om man nu har sådan kläder hemma. Oavsett om man bger gästerna klä ut sig eller inte så kan man fira en fest med vikingar som tema. Då kan man ha mat som påminner om hur vikingarna åt. Vi vet inte riktigt hur vikingarna åt. Vi tror att de drack öl till den mesta maten, till och med till frukostgröten. Och ja, även barnen fick öl att dricka, för det mesta. 

Vad är mer vikinga-aktigt att fira om inte i Stadshuskällaren?

Ska man ta ut svängarna ordentligt kan man fira sin fest i Stadshuskällaren i centrala Stockholm, i stadens eget hus? I Stadshuskällaren kan man gå all-in och fira sin vikingafest. Stadshuskällaren erbjuder just den rätta miljön för alla vikinga-fantaster. Vill man ta festen steget längre kan man hyra en riktig vikingabåt och antingen hämta gästerna till festen med vikingabåten, eller ta med gästerna på en tur i vikingabåten efter festen. Det blir verkligen pricken över iet att få ta en tur ut i vikingabåten i Stockholms skärgård. Då tar man en tud och verkligen hedrar vikingarna som alltid drömde om rikedomer bortom havet, och drömde om att erövra nya kontinenter och hitta rikedomarna där.

Man måste heller inte heller ha en vikingafest

Är man inte den typen som gillar fester med särskilda teman, kan man ha festen i Stockholms stadshuskällare utan det temat. Vill man fira sin fest i en vacker lokal, i valv som verkilgen bjuder in till fest, kan man det och anlita Stadshuskällaren till sin fest. Det räcker med att vilja äta god mat och dricka ädla drycker för att vilja ha sin fest i Stadshuskällaren. Restaurangen som  serverat maten, har kockar som är flexibla och som kan göra mat efter de önskemål som man har. Kanske man inte vill ha kött på sin meny. Då kan de tillaga en festmåltid med endast vegetarianska eller veganska ingredienser. Här kan du läsa mer om hur du kan ordna din fest i festlokalen i Stadshuskällaren. 

9 Nov 2018