Festtips

Ta hjälp när du ska ordna konferens eller seminarium

Många företag ser det som en del i marknadsföring att alltid delta i olika konferenser, seminarier och sammankomster av representanter från politiska partier och näringsliv. Det gäller att hålla sig framme, och synas.

Ibland är det viktigt att den egna organisationen eller företaget håller i själva seminariet för att påkalla uppmärksamheten på en specifik fråga som man vill arbeta med, säg att du vill påkalla uppmärksamheten på älgarnas dåliga levnadsvillkor (bara för att ta ett exempel). Ni, på er fiktiva organisation bestämmer er för att för en gångs skull delta i Almedalen; detta gytter av föreningar, organisationer, politiker och lobbyorganisationer.

Där vill ni stå ut i mängden; vad gör ni då? Självklart ser ni till att ordna både ett allvarligt och informerande seminarium och ett riktigt event. Först delar unga flickor och pojkar ut flygblad om ert seminarium ert, som handlar om älgarnas dåliga levnadsförhållanden. För att de riktigt ska få uppmärksamhet, delar de ut flygbladen med älghorn på huvuden. Alla i folksamlingarna på plats ser hornen i folkmassan. De har dessutom T-shirts på sig där det står er organisations namn och logga.

Så arrangerar man ett seminarium

När det sedan är dags för seminariet som ni har bjudit in till, håller någon av era chefer och företagsledare i en föreläsning om älgarnas liv i skogen. En film visas för alla deltagare som visar hur älgarna föds, dör och har svårt att hitta mat i skogen. Sedan följer en debatt om älgarnas svåra liv i skogen och hur de skjuts på hösten. Efteråt bjuds det på kaffe och kaka med företagets logga och namn.

Så arrangerar man ett event

En anna sak som ert företag kan ordna är ett mingelparty med en rockande DJ, som samlar massor med unga människor och som vill få dansa till härlig musik. I baren säljs det alla sorters drycker. Mitt i musikspelandet, görs en kort paus för en film som visas om älgarnas svåra liv i skogen och vad alla de unga människorna kan göra för att hjälpa älgarna i skogen. Sedan river musiken loss igen. På väg ut, får alla som deltagit på eventet flygblad om hur de kan betala in till älgarnas svåra liv i skogen.

Hitta eventbyrå som kan hjälpa till 

Ibland kan det vara svårt att hitta den där tiden som krävs för att få till det viktiga seminariet med alla deltagare som ska bjudas in, betalas arvoden till, att hitta lokal på plats i Visby (Almedalen), hitta en DJ som kan ställa upp, hitta frivilliga som kan dela ut flygblad, som kan ordna med danslokal och så mycket mer. Varför inte anlita ett företag som arbetar med detta och är proffs? 

13 Jul 2018