Festtips

Fixa frisyren till festen

Beroende på vilken fest du ska på väljer du olika slags stil på dina kläder. För många gäller det även val av frisyr. Vägen till en riktigt snygg festfrisyr kan vara olika. Mycket beroende på vilken kunskap man har själv och hur mycket det får kosta.

Första steget – Inspiration

Våga tänk nytt, tänk annorlunda och utmana dig själv. Ta inspiration från många olika källor innan du bestämmer dig. Det kan vara veckotidningar med speciellt fokus på frisyrer likväl som hemsidor inom fest och kläder.

En lite mer avancerad väg är att besöka flera frisörer och fråga lite vad de kan erbjuda för frisyr inför festkvällen. Det betyder inte att man behöver klippa sig där utan om att prata och få idéer. Precis som en kommande brud jämför frisörer inför att klippningen ska ske på den stora dagen kan man jämföra frisörer inför festen.

På mindre orter kan detta upplevas något pinsamt då det snabbt sprids att man gått till samtliga frisörer som finns på orten. I större städer, ex Stockholm, går det däremot att vara betydligt mer anonym. Varför inte åka till en storstad och klippa sig? Trender och frisörer med specifika inriktningar går även betydligt lättare att hitta i Stockholm än på mindre städer i landet. Så varför inte leta upp en trendig frisör på Östermalm eller Södermalm?

Andra steget – Frisör eller inte?

Har du kunskapen om att fixa frisyren själv? Eller kanske har du vänner som kan hjälpa dig? Det är det billigaste sättet. Det enda som kostar kan vara inköp av spännen, ev. färg m.m. Men för de som vill ha det allra bästa resultatet är det en frisör som rekommenderas.

Här handlar det alltså om att ställa pris mot kvalité. Inför en bröllopsfest är det självklart för bruden att gå till en frisör. För gästen är valet inte lika självklart.

Tredje steget – Långvarigt eller inte?

Något man behöver fundera över är om frisyren ska vara långvarig eller inte. Visst kan det vara extra snyggt att färga håret svart till en halloweenfest. Men vill du ha samma färg veckan efter, och veckan efter det? Det finns färger som snabbt går bort när man duschar. Kanske kan detta vara ett alternativ mot den permanenta färgningen.

Det samma gäller specifika frisyrer. Att raka sig helt på skallen kanske kan vara coolt inför en specifik fest. Men skulle du trivas med denna ”frisyr” även efter festen är slut?

Framförallt – Tänk till före så slipper du ångra dig efteråt.

21 Nov 2016