Festtips

Beställ frukt till festen

Den perfekta festen är den som täcker in så många områden som möjligt och som vågar befinna sig lite utanför boxen både gällande mat, dryck, underhållning och övrig inredning. Och, vad kan idag vara mer utanför boxen än att vara nyttig? Hur ser de flesta tilltugg ut vid festligare tillställningar? Det handlar om chips, det handlar om godis, det handlar om ostar och det handlar om skålar fullproppade med olika dipsåser. Gott förvisso - men inte speciellt bra för midjemåttet och heller inte särskilt fräscht. Vårt steg utanför boxen innebär en fruktleverans. Det går idag att få en fruktkorg levererad direkt till dörren och där man som beställare enbart behöver logga in på hemsidan, fylla i de speciella önskemål gällande frukt som man har och därefter ange en tid då fruktkorgen i fråga ska levereras. Anledningar till varför en fruktkorg är en bra idé Varför en fruktkorg eller en fruktlåda då? Vi ger några argument till detta, aningen oortodoxa sätt att förgylla en fest:

  • Överraskningsmomentet. Alla förväntar sig ett fettdrypande alternativ och alla kommer att bli ytterst överraskade då det plingar på dörren och där en fruktleverans tålmodigt väntar. Detta lättar upp stämningen och gör det betydligt mer avslappnat. Man kommer att minnas den detaljen, det garanterar vi!
  • Nytta och nöje. Frukt är gott och frukt är nyttigt. Det glömmer man lätt bort i sammanhanget. Beställer man en fruktkorg så får man ett fräscht alternativ som ger energi snarare än att stjäla sådan. Att jämföra med hur en chipsskål eller en välfylld ostbricka kan kännas efter inmundigande: där infinner sig en trötthet och en viss känsla av äckel. Det vill man absolut inte känna i samband med en fest.
  • För alla. Vi leker med tanken på att det handlar om en fest där även barn finns. Vad kan då vara mer hälsosamt än att erbjuda frukt snarare än en massa chips och godis? En fruktkorg ger dessutom en härlig inramning. Det är liksom ingen slump att många inredningsdesigners använder sig av frukt i samband med att de stylar en bostad inför en fotografering. Det ser, helt enkelt, väldigt fräscht ut. Fruktskålen blir en fin bordsdekoration eller en tjusig, spännande detalj i din inredning.
  • Perfekta ingredienser till bålen.
  • Låt oss inte glömma att många frukter gör sig exceptionellt bra i en bål. Googla upp några härliga recept och anpassa din fruktleverans utifrån dessa. Detta ger härliga drinkar som gästerna dessutom kan blanda till efter eget behag. Frukterna ger spännande smaker och kanske hittar ni på en ny drink under kvällen?

En viktig sak får avsluta: tänk på allergiker. Många har problem med frukter och speciellt då stenfrukter. Det kan vara värt att utgå från att sådana personer finns i samband med att du gör din beställning. Tänk även på att det ena inte behöver utesluta det andra. Vi är väl medvetna om att många riktigt längtar efter att få stoppa i sig onyttigheter i samband med fester. Det går att kombinera frukt med andra, mer onyttiga alternativ. Att vara en god värd/värdinna innebär att man ser till allas behov. Vad sägs om hälften frukt och hälften onyttiga godsaker?

24 Mar 2020