Festtips

Bästa maten på festen serveras från en foodtruck

Planerar du en stor fest där catering kommer vara lösningen på matfrågan? Tänk en gång till och överväg foodtruck. Att boka en foodtruck har flera fördelar mot klassisk catering.

Foodtruck är generellt minibussar eller mindre lastbilar som är ombyggda för att man ska kunna laga och servera mat från vagnen. Begreppet innefattar alla bilar som har denna ombyggnation oavsett om det är fika, glass eller mat som serveras.

Oftast ses dessa på stadsfester, festivaler och marknader. Platser där det under en kortare period behövs ett större utbud av mat. Fördelen är just bilarnas flexibilitet då de kan köras nästan var som helst (bara de kommer fram) och sedan kan servera mat till ett stort antal personer.

Men en foodtruck har inte bara sin fördel vid dessa tillfällen utan kan lika gärna användas vid större fester och tillställningar. Att boka en foodtruck kan alltså vara ett tydligt alternativ mot catering. Det krävs inte ens att festen behöver vara utomhus för att dess fördelar ska väga över.

Fördelar med att boka foodtruck

  • Direkt från grillen

Det går inte att få mer nygrillat än med en foodtruck. Festens gäster går till bilen och beställer vad de vill ha och får därefter maten direkt från grillen eller stekhällen.

  • Ät när du vill

En av de största fördelarna med att boka en foodtruck är flexibiliteten. Du väljer själv var ”restaurangen” ska stå någonstans och mellan vilka tider som gästerna kan hämta mat. Ställ den på bakgården, på en parkering eller en på en fotbollsplan. Sedan kan de som är på festen, fotbollsmatchen eller eventet gå och köpa mat exakt när de vill. Alternativt är allt förbetalt så det är fritt att hämta hur mycket man vill.

Det blir därmed ett perfekt sätt att bjuda på mat på ett event där mingel och gemenskap sätts före fasta tider och bundna placeringar vid middagsbordet.

  • Med eller utan personal

Många som bokar en foodtruck gör detta med tillhörande personal. Man får då både mat, serveringsvagn och personal i ett. Men en del företag låter även privatpersoner boka foodtruck utan att någon personal måste vara med.

För att kunna använda spishäll, grill och andra köksmaskiner kan det krävas en mindre utbildning men är det enbart försäljning av glass, godis, fika och liknande är det aldrig några problem. Har man erfarenhet av att laga mat i en foodtruck kan självklart matlagningen även ske i den varpå man utnyttjar alla dess fördelar.

 

19 Feb 2019