Festtips

Är det dags renovera köket?

Den som ofta lagar mat och använder köket frekvent är ofta mer intresserad av köksinredning än den som sällan gör mat. Den matglada och matlagningskunnige är också mer medveten om vad som är bra material och hur inredningen bör vara utformad för att passa för det ändamål som ett kök ändå har. Att vara den ultimata platsen där mat, bröd och dryck tillagas. Så hur bör ett sådant kök se ut?

Praktiskt med stora ytor i kök

Det mesta praktiska köket brukar vara det som har stora ytor som man kan arbeta på; stora generösa ytor där man kan bre ut sig när man ska baka sitt bröd och behöver knåda den på en arbetsyta. En stor yta att lägga skärbrädan på och hacka sin tomat och lök på. En yta bredvid spisen att lägga ifrån sig kastruller, durkslag, silar och tallrikar på. Vid diskhon val man ha ytor att lägga ifrån sig den smutsiga, eller den rena disken. När maten är färdig vill man kunna äta den i köket. Då behöver man yta att duka upp maten på, tallrikar och glas att duka med.

Trä- eller stenmaterial i kök?

Bland de material som är mest klassiska är träpanel, träskåp och trägolv bland det vanligaste och det som ger stor harmoni och estetik. Träet bör regelbundet behandlas för att hålla i många år. Det bör oljas in, slipas, lackas eller målas för att inte bli slitet eller smutsigt. Stenmaterial håller i det närmast oändliga. Dock inte fogen som håller samman stenmaterialet. Av den anledningen behöver även stenskivor underhållas. Om inte annat bör de rengöras för att fortsätta behålla sitt fina utseende.

Det sägs att festerna börjar och slutar i köket

Inte helt ovanligt vill de flesta gästerna vara med i köket. köket är ju hemmets hjärta sägs det, och inte så underligt. Köket är platsen där vi får vår föda. Bjuder vi in gäster till våra hem är det i köket som maten tillagas. När man sedan är mätt och belåten vill man göra annat, kanske man dansar i trädgården, på vardagsrumsgolvet eller gör något annat. När sedan festen pågår in på småtimmarna blir man hungrig igen och börjar leta efter något ätbart i kylskåpet. Det brukar ju aldrig bli en riktig fest om man inte blir bjuden på god mat och dryck. Därför är ju köket även festens hjärta och centrum. Det är ju då man vill kunna visa upp sitt vackra kök. Funderar du på att renovera om ditt kök? Läs då mer på: https://www.stenskivor.biz.

23 Jul 2019