Festtips

Anlita en flyttfirma för evenemanget

Vid större events och evenemang så är man som arrangör beroende av en genomtänkt logistik. Vilket innebär att man ofta gör bäst i att anlita en flyttfirma för att få alla saker flyttade från punkt A till punkt B och där man även säkerställer att flyttföretaget i fråga har den kompetens som krävs. Givet naturligtvis vilket typ av evenemang det handlar om, men det finns nästan oavsett ett värde i att välja lösningen i form av en flyttfirma i Stockholm.

Handlar det om ett evenemang som kommer att kräva ljus och musik från större högtalare så måste det finnas vana hos flyttföretaget att hantera teknisk apparatur. Utöver detta så måste man även - givetvis - ha tillräckligt med personal och en tillräckligt stor fordonsflotta för att klara av att både bära- och transportera alla saker. Att addera till detta är även exempelvis bord och stolar. Kort sagt: även ett mindre evenemang kommer att kräva en hel del logistisk planering och professionell hjälp. Rådet är att man direkt sonderar marknaden bland de flyttföretag som finns och tittar närmare på både priser och vilken kompetens som finns.

Det senare är inte helt enkelt, men det finns vissa saker som man inte får missa. Ska du välja en flyttfirma i Stockholm så bör du kontrollera saker som trafiktillstånd, försäkringar samt antal år i branschen. Vidare så är även referenser viktiga - hur nöjda kunder har man? - samt hur man agerar om någonting skulle gå sönder. Vi skulle definitivt se till att fotografera och dokumentera innan flytten tar vid. Om någonting skulle gå sönder så kan foton av exempelvis högtalare ge en extra tyngd vid en eventuell framtida konflikt gällande ansvar. Det är även viktigt att avtalet utformas på ett tydligt sätt i samband med att du anlitar en flyttfirma för hjälp med det evenemang eller event du planerar.

Utöver en flyttfirma i Stockholm - vilken hjälp behövs?

En sista sak gällande den flyttfirma du anlitar: se till att avtalet gäller både före och efter evenemanget. Det finns exempel på där arrangörer glömt bort att alla utrustning och allt material ska tillbaka till exempelvis lagret också. Vilket inte är så roligt att rodda med sent på kvällen och där man kanske inte ens får tag på någon hjälp.

Du kommer även att behöva annan typ av hjälp. Detta säger vi utan att veta om storleken eller inriktningen på det evenemang du planerar - vi säger det bara generellt och av egen erfarenhet. Att anordna någonting gör man med hjälp av andra. Ensam är inte starkt i denna fråga. En sak som inte får glömmas bort eller negligeras gäller mat och dryck.

Här kan catering vara ett bra alternativ för både privata fester och för exempelvis events för företag. Samma sak gäller här som för en flyttfirma i Stockholm. Var noggrann med att kolla upp alla alternativ. Jämför priser. Se över referenser och se till att du kan vara med och utforma menyn. Du ska även se över om det finns exempelvis allergiker i sällskapet och anpassa kosten efter dessa. Catering är idag en smidig lösning som ger mycket valuta för pengarna. Framförallt så ger det dock även dig som arrangör en möjlighet att delta aktivt vid evenemanget.

Peter Åkare är en flyttfirma i Stockholm med stor erfarenhet av alla typer av flyttar.

4 Feb 2022