Festtips

After work – det coola sättet att slappna av

After work är ett populärt sätt att fira arbetsveckans slut på. Gör ett välförtjänt drinkstopp i någon mysig pub och avrunda veckan med en god öl eller elegant glas vin. Valen är många.

After work betyder givetvis efter jobbet om man översätter det direkt till svenska. De två orden sammansvetsade ihop har så stor betydelse med många, olika delar i sig. Vad står begreppet för? Enklast kan man beskriva det som ett coolt sätt att slappna av på en fredagskväll. Arbetsveckan är avrundad, man är oftast nöjd och vill gärna fira det i kollegornas eller vännernas sällskap. Under de senaste 10 åren har afterwork blivit mer och mer poppis. Pubarna tar eventet på allvar och sätter ihop härliga menyer med passande dryck därtill. Tanken bakom allt detta är att locka till sig flera kunder som vill vara ute en lite längre stund på fredagskvällen, inte natten lång förstås men ändå längre än bara ta en liten öl och dra iväg.

Afterwork med olika tendenser

Afterwork kan se ut lite hur som helst, speciellt i de större städerna. En drink kan kombineras med latinamerikanska tilltugg i en bar som är riktigt retro. Samtidigt kan man få irländska vibbar med en mörk öl och riktiga pommes vid sidan om eller varför inte en italiensk buffé med mozarella och soltorkade tomater till ett glas rött. Varianterna är många likaså miljöerna där afterwork hittas. Från ställen med anda från 1930-talet till lyxiga thairestauranger där den röda färgen dominerar så kan man finna en uppsjö av möjligheter både när det kommer till dryck och passande mat därtill. Erbjudandena brukar vara speciellt anpassade kvällen i ära och det enda som behövs är att knäppa upp jackan och njuta av ännu en härlig kväll efter jobbet.

Saker att tänka på

Det enda ett afterwork fan ska tänka på är att bjuda in alla som han eller hon vill spendera sin fredagskväll med några dagar före. Se till att alla kompisar, kollegor och bekanta vet att det blir en afterwork så att de planerar in den. Självklart, gäller det att välja rätt ställe också men det är relativt lätt oavsett vilken stad man bor i. Visserligen erbjuder storstäderna flera möjligheter men konceptet är populärt på de flesta orter. Ta med ditt glada humör och pusta ut i gott sällskap. Det låter som en klyscha att säga ” Det är du värd”, men det är du ju.

19 Feb 2020