Festtips

Var ska ni hålla fest?

Ska du arrangera en fest och ska ha festen i Stockholm? Då kanske ni undrar vilken lokal som är garanterat finast i huvudstaden? I så fall kan vi tipsa om festlokalernas festlokal, i hjärtat av Stockholm. Vad är mer festligt än att hålla sin fest på Operaterassen? Därifrån har ni utsikt över kungliga slottet, det vackra riksdagshuset och över Stockholms ström. Här kan ni vandra under körbärsblommorna till festlokalen, en vacker vårdag, eller åka skridskor i Kungsträdgården under vintern innan eller efter festen.

Operaterassen är inhyst i samma hus som Operahuset byggt 1773. Här har kungar, drottningar, prinsar och prinsessor njutit av balett- och musikelitens föreställningar i århundraden. Om väggarna i huset kunde tala, skulle de säkert avslöja både hemligheter och offentliga händelser under tidigare årtiondens historia från gångna tider.

Beställ maten ur samma kök som kungen

Här kan du beställa meny från Stefano Catenaccis kök. De är samma kök som serverar Nobelgästerna varje år. Stefano Catenaccis är även ansvarig för kungens middagar då kungen ska bjuda sina middagsgäster. I Stefano Catenaccis kök använder de endast de bästa råvarorna, som säsongen och årstiderna bjuder på. Framför allt följer menyn efter de råvaror som finns tillgängliga i Sverige och enligt svensk mattradition. Dryckerna (om man så vill) är även de anpassade efter menyn och de råvaror som är tillgängliga och som bäst framhäver dem. Vill man kan man beställa ett helt dryckespaket, med ett glas cava och 3 glas vin till maten.

Efter middagen kan man bjuda upp till dans

Efter middagen kan ni stiga upp till dans och dansa till musiken från något musikband, en DJ, eller om man så vill och har en egen Spotify-lista, så finns det en högklassig musikanläggning och fritt wifi i Operaterssaen. Vill man hålla tal, eller vill visa något på en storskärm finns även sådan utrustning tillgänglig. Vill man kan man även hyra endast lokalen, utan menyn. Då ingår personalen (för servering och diskning), garderoben, dansgolvet, scenen, mikrofon, projektor för storskärm. Wifi, möjlighet att anlita DJ och den viktiga städningen efteråt. Det är alltså väldigt flexibelt att hyra, eller beställa menyn till festen på Operaterassen. Varför inte bjuda på det allra bästa som Stockholm har att bjuda på? 

Svensk mat har blivit prisad internationellt

Det svenska köket har blivit mångfalt prisat utomlands. Särskilt utmärkande har det varit då flera svenska restauranger har fått både en och trte Michelinstjärnor. Senast i ordningen fick restaurangen Franzén sin tredje Michelinstjärna. Tidigare har Oaxens Krog, Fäviken, Esperantor, MAthias Dahlgren, Ekstedt, Gatrologik och Operakälleren fått Michelinstjärnor, liksom Volt, Sushi Sho, Sav, Agrikultur, Aloe, Restaurang 28+ med flera fått en Michelin stjärna. Vilket om något är tecken på uppskattningar från utomlands. En Michelinstjärna betyder "en mycket bra restaurang i sin kategori", två stjärnor betyder "utomordentlig matlagning, värt en omväg" och tre och det mest prestigefyllda tre stjärnor betyder "exceptionellt bra kök, värt en egen resa". Operakällaren har hittills fått en Michelinstjärna.

30 Apr 2018