Festtips

Vad kan man äta till lunch i Södertälje?

Många lämnar sitt arbete för att äta lunch på restaurang men vad finns det att äta till lunch i Södertälje och varför äter man ute? Vilka äter man med och vad är den vanligaste lunchrätten?

Lunchen är målet mitt på dagen som också ofta är den längsta rasten man har från sitt jobb. Därför har många möjlighet att hinna lämna sina arbetsplatser och gå till någon av de restauranger som erbjuder lunch av något slag. Dagens rätt är benämningen på en rätt som man serverar under lunchtid och som man ofta har tillagats i förväg så att det går snabbare att servera. Det brukar vara en rätt som många kan tycka om och med enkla och goda ingredienser med något kött, fisk, vegetariskt eller veganskt. Något tillbehör som potatis, ris eller pasta. Sås av något slag och grönsaker. Till dagens rätt brukar ingå vatten eller någon måltidsdryck, kanske bröd och sallad. Och till avslutning en kopp kaffe. Väljer man att besöka en restaurang som har någon slags inriktning som grekisk, italiensk, japansk och så vidare, så brukar det där finnas en eller ett par enklare rätter som också antingen är färdiglagade eller går snabbt att tillaga. Dessutom brukar dagens rätt vara till ett bra pris.

kyckling wraps

Varför äter man lunch på restaurang?

De som väljer att äta lunch i Södertälje på en restaurang gör ofta det för att man kanske inte har tagit med sig någon mat hemifrån eller så finns det ingen förvaringsmöjlighet eller uppvärmningsmöjlighet på arbetsplatsen. En lunch på restaurang kan också vara ett avslappnat sätt att umgås med vänner och arbetskamrater och ett trevligt avbräck från kontoret. Lunch är en av de vanligaste måltiderna för de som vågar sig på att träffa sin dejt för första gången och föräldrar kanske kan locka med sina vuxna barn på en träff över lunch.

Vilken är den vanligaste lunchrätten?

När man ska äta något snabbt som inte är dagens rätt så blir det ofta snabbmat av något slag och den vanligaste lunchrätten är därför hamburger-målet tätt följt av korv med mos och köttbullar också med mos. Men på senare år har bubblaren sushi letat sig uppåt hack i häl med pastarätter serverade från en vagn. Forna tiders smörgåsar och en termos med kaffe lyser med sin frånvaro utan idag är det varm mat som de flesta vill ha, och serverade på en tallrik. Vi rekommenderar: https://www.lunchsödertälje.se

8 Mar 2020