Festtips

Trycksaker inför och på bröllopet

Det är otroligt mycket att planera inför ett bröllop. Bbröllopland annat vilka trycksaker som ska beställas från tryckeriet, hur de ska ut och när exempelvis inbjudningskorten ska skickas ut. Var ute i god tid och beställ trycksaker från tryckeriet i mycket god tid. Då finns marginalen att ändra om något skulle bli fel.

Inbjudningskorten – Första steget

En del väljer att köpa in egna kort, göra dem personliga och skriva varje inbjudan för hand. Andra vill göra det enkelt och köper färdiga paket. Men det betyder ändå att man kan ha en personlig inbjudan som är helt unik.

När inbjudningskort beställs går det nämligen att skriva valfri text och till och med välja att mottagarens namn ska nämnas. Detta genom att inbjudningslistan laddas upp till tryckeriet via vissa format.

Några enstaka bröllopspar väljer att bjuda in till bröllop via Facebook eller sms men det bör absolut ses som undantag. Inbjudningskorten är och förbli stående och den trycksak som ”inte går” att välja bort.

Servetter – Duka med stil

Trycksaker kanske inte förknippas med servetter men vill du duka personligt och med stil kan mycket väl personliga servetter tryckas upp. Med ett pris på 2 - 3 kr styck kommer det knappast bli speciellt dyrt att skapa servetter för den stora dagen. Gör gärna några extra som kan vara roligt att spara.

Drick – med stil

Våga tänka utanför boxen och skapa något unikt. Bland de trycksaker som finns hos de mer nischade tryckerierna finns bland annat personligt anpassad flasketikett. Skriv in namn och datum och få en självhäftande etikett som kan sättas ovanpå (eller bytas ut mot) den nuvarande etiketten på vinflaskan.

Placeringskort – självklart personliga

Att välja var alla gäster ska sitta är absolut inte lätt och ibland inte ens roligt. Att däremot skapa personliga placeringskort kan vara betydligt roligare. Ska de ha samma stil för alla eller vara olika beroende på om det är brudens eller brudgummens släkt?  Ska korten ha information på sig om personen eller bara namnet. Ska det vara en speciell sak, en skylt eller annat?

Tackkort – Ett minne till gästen

Om inbjudningskortet är första steget till bröllopet så är tackkort det sista steget. Välj bland olika passande trycksaker som fotot kan tryckas på och skriv en personlig hälsning. Det blir ett minne för gästen men framförallt ett sätt att säga tack till de som kom och förgyllde eran speciella dag.

24 Mar 2020