Festtips

Tryck upp snygga inbjudningskort!

Anlita tryckeri i Dalarna när du vill bjuda in till fest!

Ska man bjuda in människor till en fest (det kan man alltid göra) och man vill arrangera en lite finare tillställning, bör man bjuda in gästerna med lite finare papper och kort. Ju viktigare tilställnig desto finare papper och kuvert. Så kan man sammanfatta urvalet av inbjudningskort. Säg att man bjuder in till ett bröllop. Då vill man oftast ha en inbjudan som ser högtidlig ut och lite formell. De flesta anser att bröllop är både högtidliga och mer formella än andra fester. Ska man bjuda in till en Halloweenfest är det inte en fest som är särskilt högtidlig eller formell, då kanske man vill bjuda in med ett kort som ser roligt ut, kanske lite skrämmande till och med. Det finns tryckeri för alla smaker för den som vill sända ut skriftliga inbjudningar.

Inbjudningskort till bröllop

Är det ett bröllop som man ska bjuda in till, kanske man vill ha ett mer romantiskt kort. Kanske man vill ha rosor, eller svanar (symbolen för livslång trohet) på inbjudningskortet. Det är mycket viktigt att man rådfrågar tryckeriet angående vad som lämpar sig och vad tryckeriet kan erbjuda i form av bilder, pappersval och kuvert till bröllopsinbjudningar. De har ofta stor erfarenhet och kan tipsa om utseende, pappersval och färger till de slags inbjudningarna.

Inbjudningskort till studentfest

Om man ska bjuda in till en studentfest, brukar man oftast vilja ha en bild på en studentmössa, kanske ett inbjudningskort som går i blått och gult (Sveriges färger) och kanske en bild på en svensk flagga, några fina champagneglas eller liknande. Kanske man vill att kortet ser ganska festligt ut, med girlanger, någon tårta eller liknande.

Inbjudningskort till födelsedag

På liknande sätt vill man säkert att ett inbjudningskort ska se festligt ut, om man bjuder in till en födelsedagsfest. Det är inte det mer formella som man kanske vill i det fallet. Då vill man kanske att gästerna tänker sig en rolig och underhållande fest, att de ska komma i feststämning när de kommer till festen. Man kanske har bilder på lustiga hattar, girlanger, ballonger och andra attribut som hör en fest till. 

För alla dessa olika tillfällen kan man behöva anlita ett tryckeri som kan trycka många inbjudningskort av samma slag. Säg att man bjuder in till ett bröllop med hundra gäster. Då vill man inte sitta och skriva samma sak på alla 100 inbjudningskort, för hand. Då vill man hellre att ett tryckeri tar hand om det åt en. Här kan du läsa mer.

23 Oct 2019