Festtips

Transport till festen

Planeras det för ett bröllop eller ett stort födelsedagskalas? Då behöver man bestämma hur stor festen ska vara och hur många gäster som ska bjudas. Hur löser man matfrågan och ska gästerna kunna sova kvar. Hur stor är budgeten? Ska festen vara på sommaren kan man ha festen ute. 

Tips och råd för inför festen

Festfixaren Micael Bindefeld lär ha sagt att ”Festen börjar på hallmattan”. Gör en en personlig festinbjudan så gästerna känner sig välkomna. Den bör innehålla tid och datum, vilket typ av fest det är, om det bjuds på mat och dryck med mera. Kanske har festen ett bestämt tema.

Du måste bestämma vad du ska bjuda på. Ska du laga maten själv måste du göra alla inköp i god tid. Ska du bjuda på dryckerna så är ett bra tips att köpa lite extra dryck så det inte tar slut. Ta kvitto så kan du lämna tillbaka överbliven dryck.

Du behöver troligen en musikanläggning som underhållning. Har du ingen egen som passar kan man hyra. Om du hyr lokal brukar det ingå musikanläggning. Har du festen hemma eller nära bostäder bör du förvarna grannarna i god tid före festen.

Förbered välkomstdrink och snacks i god tid innan gästerna kommer.

Transport och logi

När allt är planerat och klart för festen måste boende och transporten ordnas. Kommer festen att vara på en plats som alla enkelt kan ta sig till är det inget problem. Men om därimot festen ska vara mer avlägset blir det svårare.

Då behöver man undersöka möjligheten till övernattning. Antingen på hotell eller liknande. Är det många som behöver sovplats kan man undersöka om det går att hyra något vandrarhem eller större hus där alla får plats. Det är mycket trevligt att festdeltagarna träffas dagen efter för gemensam hemfärd med exempelvis buss. Är festen på annan ort kanske man passar på att besöka några sevärdheter när man ändå är där.

Hyr en buss för transporten

Ett smidigt och uppskattat sätt är att chartra en buss som tar festdeltagarna till festen. Då blir resan en del i festligheterna. Man kan till exempel bjuda på fördrink och snacks och arrangera lekar på bussen.

Det är relativt billigt att hyra en buss och det är ett trevligt och säkert transportmedel. Dagens moderna och bekväma bussar har allt man behöver, så som wi-fi, tv, musik och toaletter. Dagens bussar är också miljövänligare än förr. Kontakta något bussbolag och hyr buss till festen

 

 

16 Mar 2019