Festtips

Tips för bra resultat med företagscatering

Företagscatering innebär att ett externt företag tar ansvar för att tillaga och servera maten vid en tillställning som ett företag anordnar. I princip är det inte någon skillnad mot privat catering då det i grunden handlar om att erbjuda mat och service. Det som däremot delvis kan skilja dessa två är att företagscatering kan vara på mycket stor nivå. Det är exempelvis inte alla cateringföretag som klarar av att hantera en fest med 1000 gäster. 

Som företagare är det viktigt att välja rätt leverantör av catering – men även kunna lita på att de sedan gör ett gott jobb. Några punkter på vägen är:

Tydlighet

Om du ska ha festen i Stockholm kan du kontakta flera cateringföretag i Stockholm för att få offert på tillställningen. I de större städerna är det aldrig några problem att få offert från flera olika företag. Bor du däremot i en småstad kan det till och med vara värt att kontakta cateringföretag från större städer i närheten. Det är exempelvis inte ovanligt att företagscatering beställs från Stockholm även om evenemanget ska ligga några mil från huvudstaden.

När offerter beställs är det otroligt viktigt med tydlighet. Det gäller allt från tider och platser till vad som ska ske gällande service och vad som förväntas kring maten osv. Det finns annars en risk att du blir missnöjd eller till och med får betala mer än vad du förväntat dig. Har du uppgett att festen ska vara 2 mil från Stockholm så kanske detta ingår i priset. Men vad händer när de anser att det snarare är 5 mil? Hur mycket läggs då på priset?

Ta tid

Det finns ingen som fixar en fest på en eftermiddag. Det är mycket som ska planeras och bokas. Vill du göra det enkelt för dig så anlita proffs som jobbar som festfixare eller eventpersonal. Det kommer att kosta men handlar det om en mycket stor fest med exempelvis 1000 personer är det extremt svårt att som ovan ordna med allt från logistik till planering. 

Gå igenom menyn – en gång till

Fråga gärna cateringföretaget vilka klassiska fel som kan råka ske. En är exempelvis att man inte tagit hänsyn till alla allergier eller andra behov vid maten. Finns det veganmat, vegetarianska rätter och laktosfritt? Finns det någon som är allergisk i sällskapet? Gå igenom menyn – en gång till. Har ni tänkt på allt?

Och underhållningen?

Ska ni stå för underhållningen själv eller köpa in denna tjänst? Det finns företag som erbjuder företagscatering, underhållning och flera delar som kan vara användbara att köpa in till ett företagsevent. Vad vill ni ha? Ska barnen få underhållning? Vad får det kosta? Vem ska ha ansvaret?

18 Nov 2018