Festtips

Ställ till med fest i Uppsala!

Det händer mycket roligt i Uppsala, terminerna startar och massor med nya studenter flyttar till Uppsala, och de "gamla" studenterna återkommer till studentstaden Uppsala. Vissa ska avsluta sina studier och bli färdiga kandidater, magistrar och doktorer. Andra står inför en början av sin utbildning. De som ska avsluta sina utbildningar brukar vilja ställa till med en fest för att fira att man äntligen har blivit färdig lärare, biolog, statsvetare eller vad man nu har valt att bli. Det bästa sättet brukar att få låna lokalen som den nation som man tillhör i Uppsala äger. Sedan beställer man in en god buffé med mat från någon bra catering. 

En buffé brukar vara bland det bästa man kan beställa till många människor. Med tanke på att det är många som är allergiska eller laktoskänsliga eller inte klarar av vetemjöl i maten kan en buffé göra att alla hittar något som de kan och vill äta. En buffé är också bra för då får man människor att röra på sig. Rör de på sig, lär de lättare känna varandra, och det är väl en god idé med att ställa till med fest i Uppsala, eller hur?

Beställ en buffé med typiskt smörgåsbord

Vill man då bjuda på något svenskt, kan man beställa en buffé med sill, lax, Västerbottenostpaj, bröd, Janssons frestelse, köttbullar och potatis. Vill man bjuda på något mer exotiskt kan man beställa in en buffé med viltkött, då kan man få ren, älgfärsbiffar, rönnbärsmarmelad, syltade kantareller och lingonparfait, allt gott som hösten bjuder på i Sverige.

Beställ en smörgåstårta till festen

Annars är den typiska bjudmaten vid dylika fester att bjuda på smörgåstårta. Då kan man välja mellan fisksmaker, eller med kött. Till det är det gott att dricka mousserande vin. Eller champagne när man ändå passar på att fira. Efteråt kan det vara gott med en ljummen rabarber- eller äppelpaj och vaniljsås.

Få leverans i hela Uppsala och norra Stockholm

Bor man i Uppsala finns det inte så många cateringföretag att välja mellan. Här kan vi rekommendera denna, som kör inom hela Uppsala, men även till norra Stockholm; såsom Täby, Upplands Väsby, Vallentuna och Lidingö. Men bor man i Uppsala, kan man alltid smaka deras mat en vanlig vardag, då de alltid har Dagens lunch mellan klockan 10-14. Vill man även hyr en festvåning kan man hyra en sådan i Uppsala. Då kan de både se till att alla får plats och att alla får god mat. Men då får man åka utanför Uppsala, till Ultuna. Läs mer om denna catering på: http://mat-verkstan.se.

15 Sep 2018