Festtips

Ska poolen var ovan eller under marknivån?

Funderar du på att skaffa dig en pool till din tomt? Då är du bara att gratulera. En pool i närheten till din villa är en stor lyx, som inte alla har råd med, men den gör grannarna gröna av avund. Tänk dig en solig morgon, du stiger upp tidigt, och drar på dig badbyxorna och går ner och hoppar i din pool. Där tar du snabbt några vändor i poolen, tills pulsen har höjts. När du känner att du verkligen har fått motion för dagen, stiger du upp, klär på dig och äter frukost. Sedan är du redo för en lång arbetsdag, då du har fått motion för dagen och är klar och vaken i huvudet.

Finns behov av simturer alla dagar

Eller så kommer du hem efter en lång dag på jobbet. Du har varit varm precis hela dagen på grund av det varma vädret. Ändå måste jobbet göras. Du kommer hem och drar på dig badkläderna och hoppar i din pool hemma. Väl i poolen känner du att du äntligen vaknar och är pigg på nytt. Sedan är det bara att äta lite kvällsmat och sover gott ända tills nästa dag. Har du barn hemma, kommer de att vilja bada så gott som varje dag. Det är så mycket mer praktiskt att ha en pool hemma där barnen kan lära sig simma och får svalka av sig precis när de känner för det.

Hur ska du bygga din pool?

När du väl har bestämt dig för att skaffa hem en pool, behöver du bestämma dig för hur den ska byggas. Ska du ha din pool ovan mark, eller vill du hellre gräva ner den? Här finns det både för- och nackdelar med båda alternativen. För det första är en pool ovan markytan ett billigare alternativ. För det andra, passar det bättre med en pool ovan marken ifall man har en tomt som sluttar. Då skulle man kunna bygga en altan, eller terass som är anpassad för höjdskillnaden på tomten och bygga poolen så att den är i höjd med terassen, men ovan marknivån, och slipper gräva ner den. På så sätt bygger man poolen i jämnhöjd med en altan eller terass men utan att gräva ner den. Det blir lättare för dig som är ägare till poolen att underhålla den, behålla poolen mer intakt och utsidan torrare. Om du bygger en altan eller terass runt poolen, behåller du poolens utseende mer än om du gräver ner den.

26 May 2019