Festtips

Ska du hyra partytält? Tänk på detta först

Om du planerar att ha en fest kan ett partytält vara den billigaste och bästa lösningen. Istället för att hålla evenemanget i en bar eller restaurang, kan din egen tomt vara plats för sammankomsten. En av fördelarna är att det är betydligt billigare, en annan fördel är att man ändå gärna vill vara utomhus, om vädret tillåter.

Istället för att anlita catering, eller att en restaurang lagar maten åt gästerna, kan du laga ihop någonting i ditt eget kök. Även detta drar givetvis ner kostnaderna en hel del. Samtidigt kan du känna dig trygg om festen skulle bli lite vild, eller om det kommer gäster du inte känner. Det är trots allt ändå inte en del av ditt hem. Om du funderar på att hyra partytält, oavsett om det är i Stockholm eller ute på landet, finns det ett par saker som är bra att i åtanke.

Ha vädret i åtanke

Även om det kan vara behagligt varmt på dagen, bör du hålla dig uppdaterad med väderprognoserna. Kanske ska det bli riktigt stark vind under natten? I sådana fall bör du se till att partytältet kan stå kvar på sin plats – oavsett väderförhållanden. Samma gäller ifall väderprognosen visar regn. Kontrollera att vattnet kan rinna av taket och att det inte blir några tunga ansamlingar någonstans.

När det är dags för själva festen, kan det vara en god gest att ha ett par paraplyn redo för gästerna att låna. Kanske hålls festen i Stockholm och det är långt till tunnelbanan? Ha även ett redo för dig själv, för när du behöver springa mellan till exempel köket och partytältet.

Tänk på utrymmet

Om du ska hyra partytält, kanske du ångrar dig om du väljer det minsta möjliga av ekonomiska skäl. När många människor sedan samlas under partytältet, är det en stor fördel att ha utrymme. Givetvis beror det också på hur många ni blir och vilken typ av fest det är. Om du ska ha musik och dans, är det desto viktigare att partytältet känns rymligt.

Sedan är det såklart viktigt att tänka på att den ska få plats på tomten också. Det här bör göras innan du bestämmer dig för vilket partytält du ska ha. Vid behov kan det vara bra att mäta hur mycket utrymme du faktiskt har. Kanske du bor du relativt centralt i Stockholm och därmed också har en liten tomt? Tänk även på att det bör finnas lite yta runt omkring tältet så att gäster kan röra sig utan problem.

Elen

Förmodligen kommer du vilja ha el på plats om du ska hyra partytält. Det kan till exempel vara för matvärmare, terrassvärmare, lysen och för musik. Kontrollera att du kommer åt uttag inifrån tältet utan problem. Om du inte har det, kan du behöva köpa förgreningar eller vanliga förlängningskablar.

Var ute i god tid

En sista grej som är bra att tänka på om du ska hyra partytält är att vara ute i god tid. Det här kan särskilt gälla i större städer som Stockholm, många slåss om det utbud som finns. Försök att boka ditt partytält så tidigt som möjligt. På så vis ökar du chansen för att få hyra precis det partytält som passar dig och ditt evenemang bäst. Om du är ute i sista sekunden med partytältet, och allt annat som ska fixas, kommer du troligtvis att få det väldigt stressigt dagarna innan festen.

8 May 2017