Festtips

Ska du ha fest – eller?

Ska du ha fest, eller? Minns du reklamen med den ”töntiga” mannen som blev uppringd av den ”coola” killen, som frågade honom i luren ”var tjejerna är”. Han frågar om den ”coola” killen har ”fest, eller?” Sedan zoomas bilden ut och det visar sig att ”alla tjejer” är hemma hos den ”töntiga” killen, eftersom han har chips hemma. Det är ett exempel på en bra reklam, vars budskap verkligen har gått hem hos publiken. Att vara ”töntig” är inte fel, så länge som man serverar rätt produkt.

Om det är så att du ska ha fest är det viktigt att bjuda på rätt saker, om festen ska lyckas. Gästerna som kommer ska bjudas på något gott att äta och dricka. Du bjuder till fest, de kommer med förväntningar. Tillsammans kan vi skapa en kväll med många goda minnen. Man brukar säga att värden, eller värdinnan ska bjuda på förutsättningar för en trevlig fest, medan gästerna ska stå för den gemytliga stämningen. Festen blir inte bättre än vad gästerna gör den till.

Som värd ska man bjuda på god mat och dryck

Om gästerna ska bidra till den festliga stämningen behöver de en trevlig inramning. Har du dessutom bjudit in din chef och arbetskompisar kanske du vill imponera på dem. Då vill man inte misslyckas med maten genom att bränna vid den av ren nervositet. Då vill man att maten ska bli så bra som möjligt. Dessutom brukar detta med festarrangemang kräva mer än god mat och dryck. Ska den blir bra, vill man att festlokalen är snygg.

Har man inte så stort hemma att alla lyckas tränga in sig där, kanske man hyr en festlokal. Den vill man dekorera, med ballonger, blommor, dessutom kanske man vill ha bra musik och en DJ, så att alla blir danssugna. Då kan det blir svårt att hinna med maten. Varför inte anlita en catering som kan ta hand om den? Många cateringfirmor har även personal som kan vara med och hjälpa till med att se till att maten blir uppvärmd, serverad och dekorerad som den ska. Då slipper du som värd ta hand om allt som krävs runt maten, då kan du ha lika roligt som dina gäster.

Varför inte bjuda på en buffé?

Om man som värd väljer att bjdua på en buffé har man garderat sig mot glutenintolerans, laktosintolerans, vegetarianer och andra allergiska personer. Har man många olika rätter, både med ris, grönsaker och olika kötträtter och bara ställer fram till exempel oliver, körsbärstomater, eller grönsaker med goda dipsåser, då kan alla hitta något som de kan äta. Kom bara ihåg att krydda maten med olika goda örter, salt och göra såser som både innehåller mjölk, utan mjölkprodukter och med endast grönsaker, så har du gett alla möjlighet att bli mätta på något av ett stort buffébord.

22 Mar 2018