Festtips

När du vill bjuda in till fest

Att bjuda in till fest, är något som vi människor borde göra oftare, eller hur? Att umgås med vänner och bekanta är bra för oss, vi mår helt enkelt bra när vi umgås med människor som vi tycker om. Känn efter själv – när du mådde som bäst senast? Var det efter att ha varit på en riktigt trevlig fest? Det vore inte så konstigt om du svarade ja på den frågan. Vi får en rejäl dos av endorfiner när vi har kul ihop och skrattar, och ett skratt förlänger ju livet.

Så ställer du till med en fin fest

När du ska ställa till med en fin och rolig fest, är det till en början viktigast med att bestämma dig för när, var och hur. När ska du ha festen? Orsaken till festen brukar vara underställd. Sociala människor, brukar ta bästa möjliga tillfälle till det. Har man inget att fira, kan man alltid bestämma sig för att ha en fest, bara för att... När du har bestämt dig för när, är det bara att bjuda in dem som du vill se som gäster på festen. Ge dem möjlighet att vara med på festen så tidigt som möjligt, med tanke på att de flesta är ganska upptagna av allt möjligt. Bjud in så snart som du bestämt dig för datumet.

Var och hur bestämmer du senare

Var du sedan ska hålla festen beror på hur du vill genomföra denna roliga tilldragelse. Hemma hos dig eller på någon annan plats. Den som vill satsa riktigt mycket på festen ser till att lokalen, platsen är den bästa. Här avgörs det hur många som du har tänkt bjuda in. Får alla plats? Hur ska ni äta eller dricka. Om man väljer att bjuda på mat som man kan stå och äta, medan man pratar med varandra, är det till exempel lättare att bjuda in fler. Vill man ha en trerättersmiddag är det viktigt att få in bord och stolar som man kan placera så att alla kan sitta ner under hela middagen.

Vad ska du bjuda på och hur?

När man bjuder på fest, är det roligast för alla om de får en så god mat som möjligt. De flesta kan skriva under på att ju mer man satsar på festen, desto mer lyckad blir den. Att bjuda på det bästa man bara kan bringa fram är bland det viktigaste man kan göra för att gästerna ska bli nöjda och ni alla får en bra fest. Ibland hinner man inte laga maten själv. Då kan man fundera på att köpa catering som du bjuder alla på. Vill man göra en del av middagen själv, kan man göra det, och kanske köpa in riktigt gott bröd från en av de finaste bagerierna i Stockholm, till exempel från Thelins. Läs mer här.

23 Jan 2019