Festtips

När du inte vågar lita på det nyckfulla sommarvädret

Den svenska sommaren är härlig, annat kan inte sägas. Tiden kring midsommar är som vackrast i Sverige, med blommande ängar, de skira och ljusgröna bladen på alla björkar, lindar, askar, aspar och buskar, med syrendoftande vårvindar, när häggen blommar och rabatterna lyser av blommorna. Då vill man som svensk ta vara på värmen och möjligheterna att vara ute så mycket som det bara är möjligt. Ska man då ställa till med en fest, varför inte fira utomhus? Är det då varmt och skönt ute sitter vi gärna och äter utomhus om det bara går. 

Vädret i Sverige är inget att lita på

Minns ni midsomrarna när det var lika varmt på midsommar som på julafton? Många är de gånger som man har dukat festligt med duk, sillen är framtagen, snapsen är öppnad och alla gäster är somrigt klädda och allt ser underbart ut, och när man precis är på väg att sätta första sillen och färskpotatisen i munnen, ja, då börjar det regna. Någon som någon gång har varit med om det? Då är det bara att rusa in igen, bära med sig bordet med all maten och drycken och ställa det under verandataket, och när man har satt sig igen, då tittar solen fram på nytt. Det svenska vädret är helt enkelt inget att lita på.

Ett partytält räddar många fester

Då är ett partytält en räddning för många. Skulle det börja regna, då sitter man torrskodd under partytältet och sommarregnet blir då bara en liten parentes. När regnet sedan har upphört är det bara att fortsätta festen ute i sommarnatten och alla får chansen att få njuta av det är sommar i Sverige – trots allt. Vill du dessutom inte använda dig av en massa förkastligt engångstallrikar och muggar, kan du i stället hyra allt från matbord, stolar, tallrikar, glas och bestick, om du vill. Beställer du dem samtidigt med partytältet får du allt i ett. Vill du, kan du också få hjälp med att planera allt praktiskt som man bör tänka på när man planerar en fest. När sedan festen är slut – och du med den (?) – kommer uthyraren och hämtar allt som du har hyrt, och du kan slappna av efter en lyckad fest.

Anlita uthyrare av partytält i Stockholm

Vill du kan du hyra partytält i Stockholm. Om du inte har hört talas om en sådan uthyrare kan du googla "hyra partytält Stockholm" så att de företag som arbetar med sådant i Stockholm dyker upp på Googles sökmotor. Sedan är det bara att välja den som ger mest för pengarna. Lycka till!

11 Feb 2019