Festtips

Måla om lagom till festen

Att anordna en större fest i sitt hem är lite av en prövning. Man öppnar upp sitt hem - sin innersta sfär - för bekanta och man låter dessa spatsera omkring fritt bland möbler och övrig inredning. Det är klart att dessa kommer att ha sina kritiska glasögon på. Alla gör bedömningar av hur andra bor och det måste man ha i åtanke.

Vill man visa sin bostad från sin absolut bästa sida och få gästerna att känna den där wow-känslan så gäller det att vara lite på tårna. Hur? Vi ger några tips!

  • Måla om Att anlita en målare för att måla om i hemmet är den snabbaste vägen till förändring. Här kan vi säga att du kan tjäna på att ta ut svängarna lite. Många tänker i termerna vitt, vitt och åter vitt. En bra färg förvisso - men ganska tråkig. Dagens trender är roligare då det kommer till färg. Murrigt blått, naturliga gråa nyanser eller en stilren, klassisk kulör som beige. En målare kan även hjälpa dig med att exempelvis måla halva väggen (populärt just nu) eller måla taket i en annan färg än vitt. Kort och gott: målar du om med hjälp av en målare så kan du får en bostads om verkligen bjuder in till en festlig stämning. Tänk även på att du kan använda ditt Rot-avdrag för att anlita en målare. Det innebär att du - med ett tak på 50.000 kronor/år - kan dra av halva arbetskostnaden. Prisvärt!
  • Inredningsarkitekt Utöver att anlita en målare så kan även den här yrkespersonen vara dig till stor hjälp. Det behöver inte innebära att du köper nya möbler (som många verkar tro) uta det handlar mer om att möblera och inreda på rätt sätt och därmed ta fram det bästa ur bostaden. Du kanske skulle tjäna på att flytta soffan till andra sidan rummet, du kanske skulle få bättre effekt om stolarna i hallen flyttades till köket och böckerna i bokhyllan kanske skulle dra till sig mer uppmärksamhet om de sorterades i färg snarare än efter namn?
  • Hemstädning Även för en professionell hemstädning går det att använda sig av en förmånlig skatterabatt. Där du använde ett Rot-avdrag för en målare så går motsvarigheten för städning under namnet Rut. En viss skillnad finns dem emellan. Taket för rut-avdraget är lägre och ligger på 25.000 kronor per år - men det är å andra sidan möjligt att dra av halva arbetskostnaden för den städfirma i Stockholm - eller var du nu än bor - du anlitar. Ett rent, välstädat hem är ett måste vid en fest.
  • Maten Vi skulle rekommendera att du använder dig av catering. Detta då den servicen möjliggör att du själv kan delta och umgås med gästerna snarare än att stå i köket och röra om i en massa grytor. Catering går att få som smårätter, som en trerättersmiddag och det går - åtminstone i Stockholm - att välja bland rätter från alla världens kök.

Behöver du hjälp av en målare i Stockholm. Besök http://www.malarestockholm.nu/.

23 Apr 2018