Festtips

Magiker – mer än bara trolleri

Många förknippar magiker med en person som står på scen och gör magiska illusioner för en större publik. Det kan vara allt från att såga itu damer som ligger i lådor till att ta fram kaniner från hattar. Men dagens magiker har mycket ofta en betydligt bredare repertoar. Många erbjuder kompletta tjänster för fester, bröllop och konferenser. Det visar en genomgång av ett flertal magiker i Stockholm. 

Det magiker alltid håller på med är magi. Men det kan vara magi som presenteras på en rad olika sätt. Att stå på scen och trolla för publiken är bara en väg. Många av de magiker som är aktiva i Stockholm erbjuder flera andra tjänster. 

Som konferencier

Ett exempel är att vara konferencier. Genom att magikern får hålla i hela programmet skapas flera fördelar. För det första kan magin vävas in i presentationer, introduktioner och annat. Istället för att berätta att middagen ska serveras genomförs detta på ett sätt som lockar till skratt och intresse. I och med att ”alla” är intresserad och road av magi blir det därmed ett sätt att locka till sig alla deltagarnas uppmärksamhet. 

För det andra kan magikern skapa en röd tråd genom hela kvällen. Att vara konferencier är en profession och med erfarenhet och magi skapas en röd tråd som många oerfarna inte klarar av att skapa. 

Underhållning där publiken är

Ett annat exempel är så kallad mingelmagi. När gästerna kommer till festen möts de av en magiker som genomför magi precis framför åskådarnas ögon. Det kan vara med servetter, pengar, vigselringar och liknande. Det som kännetecknar mingelmagi är just att magin sker med saker som finns i närheten och att det sker mycket nära åskådarna. 

Mingelmagi upplevs ofta som en ”isbrytare” vilket kan vara passande på konferenser eller fester där alla inte känner varandra sedan tidigare. 

En magiker i dörren

Ytterligare ett exempel är ”komisk dörrvakt”. Det är en av de lite mer ovanliga tjänsterna men ett par magiker erbjuder detta. En dörrvakt står och släpper in gästerna – men på ett lite oväntat sätt. Här kan det bjudas på ficktjuveri, magi och oväntad humor. 

Utvecklingen att magiker satsar på betydligt mer tjänster än scenmagi kan ses över hela landet och inte enbart i Stockholm. Förr var alltså magiker något som var en ”krydda” på festen. Idag kan de hålla i festen, välkomna gästerna och även erbjuda underhållning under festens timmar. Idag är magiker mer än bara trolleri. En person som kan hålla i festen och skapa all underhållning som behövs. 

Läs mer om hur du kan boka en magiker i Stockholm på: http://www.magikerstockholm.nu.

31 Aug 2018