Festtips

Letar du efter en festlokal?

När man ska arrangera en större fest eller tillställning är det mycket som måste klaffa för att den ska bli lyckad. Det finns lika många upplägg för fester som det finns fester. Anledningar likaså, men behöver man verkligen ha en anledning till att ha en fest? Att man vill ha en rolig kväll med sina vänner räcker gott som anledning. 

Men hur gör man då för att det ska bli en bra kväll? Man behöver för det första hitta en passande lokal, säkra upp att det finns snacks, mat och dryck, ordna musik eller annan underhållning.

Festlokal

Många gånger är lokalen för festen avgörande för en lyckad fest. Det finns ett stort utbud av festlokaler att hyra för festligheter. Fastställ hur många gäster festen kommer att ha och jämför olika alternativ. Vad är tanken med mat och dryck? Kommer du att sköta mat och dryck själv eller önskar du att det skulle kunna skötas via catering eller ännu bättre via festlokalen?

Många festlokaler eller restauranger har färdiga festpaket där allt ingår. Man kan få allt skräddarsytt så man förutom lokalen får snacks, fördrink och sedan middag och drycker, med serveringspersonal och allt. Väldigt enkelt och smidigt. 

Mat och dryck till festen

Oavsett om man väljer catering eller mat direkt från festlokalen finns det en mängd olika koncept att välja på. Det kan handla om en klassisk 3-rätters middag eller en härlig buffé från något av världens alla hörn. Man kan välja om man vill ha självbetjäning i baren eller en riktig bartender.   

Det är alltid trevligt att inleda festen med lite mingel och bjuda på snacks och en fördrink. En trevlig icebreaker.

Underhållning

En fest utan någon form av underhållning blir sällan bra. En bra musikanläggning är ett måste, gärna med en bra DJ som spelar den musik som passar för festens publik. Om du bokar en DJ, så var noga med att berätta vad för musik som passar festens publik. Fel musik kan få stämningen att sjunka dramatsikt och tömma dansgolvet effektivt. Att ha ett bra liveband eller en trubadur  kan verkligen få fart på festen.

Eller varför inte boka en rolig ståupp-komiker? Det kommer garanterat göra succé efter middagen. Har festen ett tema eller om det är en firmafest kan man få ett skräddarsytt nummer som blir extra roligt och effektfullt. Det kan även vara roligt med någon aktivitet som till exempel ett quiz eller 5-kamp.  

 

25 Mar 2019