Festtips

Här bokar du catering på Södermalm

Catering är idag så populärt att det finns flera olika slags företag som erbjuder detta. På Södermalm hittas catering hos både matbutiker, cateringföretag och restauranger.

Matbutiker

Större matkedjor är snabba att ta åt sig trender inom matbranschen. När catering blev vanligare valde även flera matbutiker att erbjuda catering, plankor och andra lösningar som underlättar för festen.

Generellt brukar priserna ligga relativt lågt i förhållande till catering från exempelvis restauranger. En orsak är att catering inte är deras primära affärsområde samtidigt som de har betydligt lägre inköpskostnader på livsmedel mot vad restaurangerna har.

Nackdelen med att beställa catering från matbutiker handlar framförallt om tillgängligheten och servicen. De flesta levererar bara under matbutikens ordinarie öppettider vilket utesluter senare fester. En annan nackdel är att vissa enbart bjuder på kalla måltider så som sallader eller smörgåstårtor.

Cateringföretag

På Södermalm finns även ett flertal företag som enbart specialiserat sig på catering. Den stora fördelen med dessa är att de brukar ha ett mycket brett utbud av produkter och tjänster samt vara mycket flexibla gällande upplägg, tider m.m.

Det finns exempelvis cateringföretag som erbjuder uthyrning av stolar, bord, porslin och lokaler om så önskas. Därutöver har de flera olika menyer att välja på och maten kan antingen enbart köras ut eller serveras av duktiga servitörer.

De som vill köpa in komplett hjälp inför en fest på Södermalm kan med fördel anlita dessa företag då deras största fördel just är dess flexibilitet.

Restauranger

Många större restauranger på Södermalm erbjuder även catering. Det går att beställa mat till större grupper, bara man är ute i god tid. Maten kan även levereras till en bestämd tid oavsett om det är sent på kvällen eller tidigt på morgonen.

Det som skiljer restaurangerna åt är vilka övriga tjänster som erbjuds. Det är exempelvis få restauranger som har samma breda utbud av cateringtjänster som cateringföretagen har. Detta med uthyrning av bord m.m.

Fördelen med restaurangerna är framförallt att man vet vad man får. Kanske har du idag en favoritrestaurang på Södermalm som har uppskattade smaker på menyn. Då kan det kännas tryggt att anlita just den restaurangen. I annat fall går det att äta lunchen ute i en vecka och prova på olika restaurangers meny och service innan man bestämmer sig.

Jämfört med cateringföretagen så har alltså restaurangerna sin fördel i att man lättare kan ”testa” dem en del innan man bestämmer sig.

Vilken catering på Södermalm som du bör anlita beror alltså på flera faktorer. Är det priset som väger tyngst eller vill du känna dig säker på smakerna? Vill du ha varm eller kall mat? Behöver du hjälp med servering? Fundera på vilken hjälp du behöver först. Det är det som tydligt ska avgöra vilket företag som ska anlitas för kommande catering.

15 Mar 2018