Festtips

Ha festen utomhus med DJ

Det är ju så populärt att arrangera sin fest utomhus. Ska man hålla en fest utomhus krävs det några arrangemang som man annars inte behöver om man håller samma fest inomhus. Man behöver sällan arrangera extra bord och stolar inomhus, då man har flest möbler hemma, som man behöver införskaffa utomhus. När man bestämmer sig för att hålla en fest utomhus måste man ordna med belysning och kanske skydd mot regnet eller vinden utomhus. Vill man kunna spela musik utomhus kan man behöva extra mycket el. Och behöver man extra mycket el kan man behöva hyra ett elverk till den elen.

Finns miljövänliga elverk

Man måste inte skaffa sig ett elverk som gr på fossila bränslen, det finns även miljövänliga elverk. Som exempel finns et elverk som går på biogas, eller som tar sin energi från sol- eller vindkraft. Man kan behöva elverk som enbart ger 1kW, eller om man behöver ett elverk som är stort nog och som kräver multimegaW. Ska man bjuda på en DJ kanske man behöver ett elverk som kan förse en sådan som det krävs till en ljus- eller ljudanläggning. Man behvöer inte bidra till ett sämre klimat, utan man kan använda sig av miljövänliga alternativ när det kommer till elverk.

Svårt att dra sladdar från ett uttag hemma

Ett eget elverk är bättre att föredra så att man inte behöver dra långa sladdar från det egna uttaget. Har man då hyrt ett elverk kan man förlägga festen vartsom helst utomhus, långt från det egna hemmet. Förut var de flesta elverk bullriga, men numera finns det elverk som inte för så mycket buller. Man behöver inte vara orolig för störande ljud eller att elen ska ta slut i elverken. Det ryms myket elverk även i elverk av mindre modell. De elverken kan man flytta hur mycket man vill.

Elverk hyrs ut av olika evenemangsföretag

Om du behöver hyra ett elverk kan du börja med att googla "hyra elverk Stockholm" om det är där som du behöver hyra elverk. Annars skriver du in den ort där du bor, efter "hyra elverk", så att du får kontaktuppgifter till sådana evenemangsföretag som arbetar med evenemang och som hyr ut olika saker som man kan behöva till den egna festen. Ska man hyra olika saker som man kan behöva till festen, är det bra att kolla upp dem, och fråga om priser som de kanske har, vilka villkor som gäller vid uthyrningen och så vidare.

22 May 2019