Festtips

Fördelar med att ha fotobås till ditt event

Under en fest eller många andra typer av evenemang vill man ofta föreviga kvällen eller dagen på bild. Det här kan göras med en professionell fotograf eller egentagna bilder, men något som kan höja stämningen på festen en hel del är att hyra fotobås. Fördelarna är många, men framförallt ger det besökarna ett tillfälle att våga slappna av helt och göra sig till. Med ett fotobås får deltagarna något att göra och prata om, samtidigt som festen förevigas på ett riktigt roligt sätt.

En isbrytare

Om du ska hyra fotobås och placerar den precis i entrén kommer stämningen att höjas med en gång. Ett kompisgäng, eller personer som precis har lärt känna varandra, kan gå in, skratta och ha kul tillsammans. Samma effekt uppnås ofta inte med en professionell fotograf, då det oftast inte är lika inbjudande till att slappna av och göra sig till. Att hyra fotobås och placera det precis vid entrén är något som kommer att lätta upp stämningen, vilket smittar av sig, vilket i sin tur gör hela evenemanget bättre.

Gör något kul med bilderna

Troligen lär deltagarna kanske vilja spara bilderna själva, men du som arrangerar evenemanget har möjlighet att göra något roligt med bilderna själv. Om festen har varit i till exempel Stockholm kan du göra ett snyggt kollage med något landmärke (stadshuset i Stockholm t.ex.) eller Stockholms skyline. Vad du mer kan göra med bilderna är det bara fantasin som sätter gränser för. Kanske kan du klistra in dem i en gästbok eller på ett snyggt papper som gästerna får med sig?

Att hyra fotobås

Att hyra fotobås är ett självklart val för de flesta. Att köpa ett fotobås på egen hand blir ofta väldigt dyrt med tanke på hur ofta den ska användas. Om du är ansvarig för att hålla i fester på regelbunden basis kan det vara en idé att köpa in en, men om du är privatperson eller ska fixa en rolig kväll med företaget, är det sannolikt bättre att helt enkelt hyra fotobås.

Bor du i till exempel Stockholm finns flera aktörer som erbjuder detta. Bor du i en mindre stad kan du behöva betala lite extra för att fotobåset ska köras ut från Stockholm eller annan större stad i närheten. Fotobås är både tunga, stora och otympliga så det är en ganska krävande transport. Därav är transporten en faktor att räkna in i priset om leveransen ska ske på lång väg.

12 Jul 2017