Festtips

För alla som inte äter kött

Det är ju så trendigt numera med att vara vegetarian, eller vegan. Ungdomarna vill inte äta kött då det slösar på jordens tillgångar att föda upp djur som vi slaktar och äter upp, bara för egen vinnings skull. Därför ser vi numera ofta olika slags menyer som är veganska och vegetarianska. Det är positivt, varför ska vi äta kött, när vi blir minst lika mätta på vegetariansk och vegansk mat? Dessutom är mycket av den vegetarianska och veganska maten nyttig och ger minst lika mycket i form av protein, järn, mineraler och vitaminer som mat med kött i. Det under lättar också numera att vara vegetarian eller vegan då det finns ett allt större utbud av restauranger som har sådan meny och cateringfirmor som erbjuder catering som är vegetariansk eller vegansk.

Många foodtrucks i Stockholm

Det har dykt upp en hel del foodtruck-mat. Det innebär att maten kommer med en foodtruck, där den även tillagas. Som gäst, beställer man direkt från foodtrucken, och man får den färsk direkt i handen. Foodtrucken kan sedan, när de väl har serverat folk, köra vidare och på så sätt kan man sprida maten, eller nyheten på fler ställen i landet. Foodtrucken kan färdas över hela Sverige och till andra länder. Hittar man inte tillräckligt med gäster i den ena staden, kör man bara vidare till nästa. På så sätt är den som innehar foodtrucken inte beroende av att det kommer tillräckligt många gäster i en stad. Och på samma sätt kan man stanna kvar i den stad, där man märker att efterfrågan är riktigt stor. Då parkerar man helt enkelt på en sådan parkeringsplats och tar beställningar och tillagar maten där den efterfrågas.

Prova på vegetarisk och vegansk foodtruck

Många sådana foodtrucks drivs av unga människor som är trendmedvetna. De tillagar maten i sin foodtruck och gör den vegetarisk eller vegansk. Då kan de bjuda på falafel, halloumi (som är så populär), cous-cous, med nyttigheter som rödkålssallad, auberginer, hummus och andra saker som det bara kryllar av nyttigheter i. Det är positivit att ungdomar är så öppna för allt sådant som de mår bra av och som är så nyttigt för dem. Det är verkligen goda och fina trender, att äta så nyttigt och att man får unga att sluta äta skräpmat som pommes frites med hamburgare. Till och med Mc Donalds och andra skräpmatshak, har hoppat på trenden och serverar numera sallader med bönor och hamburgare med vegansk eller vegetarianska ingredienser. Bra, eller hur? Här kan du läsa mer om nyttig mat ur foodtruck: https://www.foodtruckcateringstockholm.se.

23 Sep 2019