Festtips

Flyttfesten och det som kommer efteråt...

Att säga farväl till sitt gamla hus eller lägenhet med en riktig brakfest är ett fint sätt att markera slutet på en era. Hur mycket man älskar sin nya bostad, som lockar med fräschör och nyhetens behag, är det ändå i denna gamla lya som ditt liv till stor del utspelat sig de senaste åren. Här har både glädje och sorg upplevts såväl i ensamhet som med familj eller vänner. Att gå genom de tomma rummen precis när man tömt det sista på flyttdagen kan ge en lite vemodig och tom känsla.

Säg farväl med en fest

Som ett ordentligt avslut kan det vara fint att ha en sista fest och verkligen fira den tid som har varit. Här tycker vi det är lämpligt att släppa lite på etiketten och prestigen och satsa på en härlig och röjig känsla, med mycket musik och dans. Eventuella barn kan med fördel sova hos mormor eller farfar, och grannarna kan underrättas om att det visserligen kommer att låta en del, men att de snart är av med er.

Om flytten redan är så smått påbörjad kan det faktiskt förhöja stämningen. En lägenhet där mycket av bohaget redan är utflyttat ger en lite industriell och rå känsla. Bulla upp med kuddar, ölbackar som bord, fyll badkaret med is och öl och låt folk göra lite som de känner. Beställ pizza och se till att det finns mycket snacks. Hög musik på stereon och dans till långt in på natten, folk på balkongen, folk överallt. Vem vet när det blir så här roligt igen?

Flyttstädningen

När ni på riktigt har sagt adjö till er gamla bostad kan ni med varm hand överlämna nycklarna till en bra flyttfirma, som tar hand om flyttstädningen åt er. I Stockholm blir det mer och mer populärt att anlita hjälp med flyttstädning - det finns oftast tillräckligt att tänka på med organiserande, bärande och iordningställande av den nya bostaden. Och ärligt talat - hur känner du själv att du vill att ditt sista minne av din gamla bostad ska vara; dansandes på parketten eller skrubbandes toaletten?

Vad ingår i en flyttstädning?

Få städfirmor i Stockholm kommer att ta hand om resterna efter er utflyttningsfest, om du inte uttalat bett om det och betalat därefter. Lite flaskor och fläckar får du räkna med at ta hand om efter partyt. De flesta städfirmor håller sig till Mäklarsamfundets standardavtal, som listar det som bör ingå i en vanlig flyttstädning. De tär en diger lista, och städfirmorna har oftast två eller tre personer som jobbar intensivt under några timmar med att återsälla lägenheten i perfekt skick. Det är vanligt att städfirman erbjuder en tio dagars garanti på städningen, så är du missnöjd med något är det oftast bara att säga till.

Billigare än du tror

Många oroar sig kanske för kostnaden för en flyttstädning. Det behöver man inte göra. Det är väldigt billigt att köpa flyttstädning i Stockholm. Med RUT-avdraget på 50% av arbetskostnaden handlar det inte om mer än ett par tusen för en fullständig flyttstädning av en normalstor trea.

Följ våra rekommendationer och arrangera en riktig röjarskiva för att fira av din gamla bostad på ett ståndsmässigt sätt. Anlita sedan en bra städfirma i Stockholm som tar hand om flyttstädningen och ge dig av mot din nya bostad och en ljusnande framtid!

Läs mer om flyttstädning härhttps://www.stockholmflyttstädning.nu.

10 Mar 2018