Festtips

Fin till festen – att ta bort oönskad hårväxt med laser

När det drar ihop sig till fest gör man allt för att kunna komma dit i sitt esse, iklädd en nyinköpt skitsnygg klänning, vältränad och med en lätt solbränna fast det är i mitten av februari och det är kallt och snöigt i Stockholm. Nåja, förväntningarna vi ställer på oss själva kanske inte alltid överensstämmer så väl med hur det verkligen blir, men man kan ju få ha ambitioner.

I själva verket är det svårt att känna sig så snygg som man vill oavsett tid på året, men kanske allra mest på vintern. Det handlar också om ett mindset, det är få som är särskilt uppåt på vintern och det märks på något sätt på hur folk ser ut. Allt är ganska glåmigt, segt och trist. I alla fall i Stockholm och Sverige, hur det är på andra platser låter vi vara osagt.

Att hålla sig i form

Att försöka hålla igång och träna är bra för både kroppen och huvudet, men att komma iväg till gymmet när man kommit hem från jobbet och det är becksvart ute kan vara nog så svårt. Men man får försöka, att löpträna går inte eftersom det ligger en meter snö på trottoarerna. Att ha en fest att se fram emot är bra, och man får försöka se det som ett mål som hägrar vid horisonten. På festen ska jag ha skärpt till mig, jag ska vara snygg och jag ska ha jättekul.

Bort med oönskad hårväxt

Ett sätt att fixa till sig inför en fest kan vara att ta bort oönskad hårväxt, vare sig den är synlig eller inte. Många kvinnor har svårt att känna sig fräscha om det växer jobbiga hårstrån på överläppen, brösten eller överarmarna, samtidigt är det supervanligt, speciellt när man börjar komma upp i åren och hormonerna sätter extra fart. Hårborttagning är ett sätt att känna sig fräsch och tiptop, helt ren på sätt och vis. Men att stå och dra loss hårstrån med pincett, eller dra bor dem med vax känns samtidigt som rena medeltiden.

Hårborttagning med laser

Lyckligtvis finns det moderna metoder för att bli av med oönskad hårväxt. Hårborttagning med laser är en relativt ny metod. I Stockholm finns åtskilliga hudkliniker som erbjuder hårborttagning med laser. Laserborttagning fungerar bäst på den som har grova och mörka hårstrån och ljus hud, men kan användas på alla typer av hud och hår i olika utsträckning. Vanligtvis krävs en serie behandlingar, mellan 6-8 stycken, för att uppnå rätt effekt. 

Gör det ont?

Laserbehandling går ut på att med hjälp av laserstrålar hetta upp hårsäckarna till ca 70ºC så att de blir inaktiva. Det gör inte ont men det svider lite. Eftersom hårsäckarna befinner sig i olika stadier, vilande eller aktiva, och lasern bara har effekt när hårsäcken är aktiv, så måste behandlingen upprepas så att man kommer åt alla hårsäckar. Efteråt kan viss hudirritation förekomma och man kan känna sig lite öm. Men effekten av hårborttagningen är permanent.

Hej då hår

Att slutgiltigt bli av med oönskad hårväxt kan verkligen vara värt kostnaden och den relativt lindriga smärtan. In leder du en hårborttagning med laser på hösten så är du helt hårfri på de behandlade ställena när våren kommer. Du känner dig lätt och fri, och tanken på den där festen känns bara allt bättre.

Läs mer: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.

 

7 May 2018