Festtips

Festfin med fillers

När man går på fest vill man visa sig från sin bästa sida. Man är mån om att hitta snygga kläder och tränar kanske till och med lite extra veckorna innan en fest för att komma i favoritklänningen. En trend som börjat bli populär på senare tid är även att då och då använda fillers för att snygga till sitt utseende. Från att ha ansetts som ganska extremt har fillers numera blivit en socialt accepterad företeelse, som dessutom inte ger samma övertydliga resultat som det gjort tidigare, där ett så kallat ”duckface” väl är det tydligaste exemplet.

Behandlingen är inte permanent

Fillers används framför allt för att släta ut rynkor, men även för att ge volym och återfuktning till läppar och till insjunkna partier i ansiktet. Genom att injicera en filler under huden ger man den lyster och volym, och är behandlingsassistenten skicklig blir skillnaden påtaglig utan att ansiktet ser artificiellt ut. Dessutom behöver man inte känna att man gör något oåterkalleligt; effekten av en filler går över på mellan ett halvår och ett år, och blir man riktigt missnöjd kan man med många fillers dessutom injicera ett motmedel som gör att de aktiva substanserna i fillern löser upp sig och tar bort effekten direkt.

Gå till en certifierad klinik

Vänder man sig till en seriös klinik i Stockholm där det arbetar legitimerade sjuksköterskor och läkare, finns inga biverkningar med fillers och man behöver inte vara rädd för skador. Det kan dock hända att området där man blivit behandlad svullnar upp en stund efter behandlingen, men det går över inom några dagar. I de allra flesta fall kan man gå till jobbet direkt efter en behandling.

Du bör även kolla att den behandlande kliniken blivit certifierad av Estetiska Skönhetsrådet, som är en branschorganisation som certifierar och kontrollerar skönhetskliniker i Sverige. Ser du deras märke på dörren och hemsidan vet du att du är i trygga händer.

Gör behandlingen i god tid

Vill du prova på fillers för att bli fin till en fest rekommenderar vi att du utför behandlingen ett par veckor innan, för att vara säker på att eventuell svullnad lagt sig och resultatet blivit tydligt. En behandling med fillers inleds alltid med en konsultation där du berättar vad du vill göra, och där den behandlade sköterskan eller läkaren berätta rom de olika typer av fillers som finns och vilken som passar bäst för vad du vill uppnå. Du får en även en realistisk bild av vad du kan hoppas på.

Själva behandlingen tar ungefär en halvtimme om du till exempel vill göra läpparna lite fylligare. Fillern injiceras med nål och det kan kännas lite obehagligt till en början. Om du vill kan du få en bedövningskräm en stund innan, men även fillern innehåller ett bedövningsmedel så det onda går över ganska snabbt.

Lika naturligt som smink

Det anses inte längre konstigt eller vulgärt att fylla ut läppar eller områden i ansiktet med hjälp av fillers. Att branschen numera ses som seriös har också bidragit till att kvaliteten på produkterna och behandlingarna har höjts. De kliniker som erbjuder behandling med fillers i Stockholm är i regel mycket bra, men se alltid till att de är certifierade.

En filler i till exempel läpparna kan verkligen bli pricken över i inför festen och göra att du känner dig extra snygg. Är det så är det väl alldeles perfekt och ingenting att skämmas för. Gillar du effekten fillern ger rekommenderas att du gör en ny behandling inom fyra månader, eftersom detta gör att effekten då blir längre och resultatet oftast till och med lite bättre. Efter det behöver en ny behandling göras mellan var 6:e till 12:e månad.

22 Jul 2018