Festtips

Festen kan börja eller sluta i poolen

Det sägs ibland att festerna börjar och slutar i köket. Det kanske stämmer, då man ofta håller på med matförberedelserna när gästerna kommer. De brukar sällan ha något emot att titta på och kanske smaka på maten som snart ska serveras. På samma sätt kan gästerna förflytta sig till köket efter en fest då man har blivit hungrig – eller törstig efter att festen har pågått några timmar.

Sommartid har man sällan lust att stå i köket inför att gästerna ska komma på middag. Många gånger gör man det enkelt för sig genom att grilla middagen istället. Då är det enkelt att bara skära upp kött, korv och grönsaker som man vill grilla och så bara röra ihop någon sås. ÄR det bra väder samlas gästerna i trädgården eller på altanen eller balkongen i stället för inne i köket. Är det riktigt varmt och man vill göra festen ännu festligare ber man gästerna ta med badkläder och bada i poolen i väntan på middagen.

Gör festen till något alldeles extra i en pool

Att förlägga en fest i anslutning till poolen är extra festligt. Då kan man umgås med varandra på ett avslappnat sätt och svalka sig i sommarvärmen. Efter badet är man lagom hungrig och tycker att den grillade maten är extra god. Vill man sedan fortsätta festen utomhus kan man spela kubb, krocket eller varför inte spela gotländsk varpa.

Alla spelen kräver ett fast handlag med träpinnar, klubba och sten. Har man då arbetat upp och är den som helst vinner, kanske man har blivit riktigt svettig av anstränging över att vinna. Då kan det vara läge till ett till dopp när all ansträngning är över.

Barn gillar bad – länge och ofta

Barn brukar vara extra förtjusta över att få bada och har svårt att sluta bada. Varma dagar är de som riktiga badankor och utvecklar nästan fenor och gälar.

Att skaffa pool är både lättare och billigare än många tror. Inte heller är det särskilt svårt. OM du tar kontakt med en leverantör av pooler kommer du att få information som visar att det varken är krångligt, dyrt eller svårt att skaffa en pool.

Skaffar man en pool i trädgården måste man ha ett pooltak som skyddar både poolen från att bli en samlingsplats för allehanda skräp, barr, gräs och kottar, dels för att människor och djur inte ska skada sig och ramla i poolen ofrivilligt och förolyckas eller skadas.

15 Jun 2018