Festtips

Ett spabad gör festen minnesvärd

Ser man till de fester som folk minns så handlar många av dessa om någon typ av förflyttning. Det vill säga - genom att man tar sig från plats A till plats B så får en fest ny energi, den blir mer spännande och mer intressant. Det är bara att se till exempelvis nyårsafton; där går man ut för att smälla raketer, kolla på fyrverkerier och för att skåla in det nya året i champagne. Då man väl går in i värmen igen - ja, då har hela festen fått en nystart.

Den här tanken går att omsätta till den vanliga festen också - nyår är, trots allt, väldigt speciell - och vi tänkte visa på ett sätt där man som arrangör kan förena nytta med nöje. Detta i form av att köpa ett spabad. Väl dyrt för en enda fest va? ja, men du kommer att ha nytta av ett spabad även i din vardag och det är en investering både sett till det ekonomiska och sett till sin rena levnadsstatus. Väljer du att köpa ett spabad så kommer det att höja värdet på din bostad. Och: du och din familj kommer att kunna nyttja detta dygnet runt och året om. Att under en iskall vinterdag sätta sig ner i ett varmt bad - det är någonting alldeles, alldeles extra och då ett spabad idag inte är så extremt dyrt så är det något som vi verkligen rekommenderar.

Köpa spabad - några tips

Men, nu gällde det festen och spabadets fördelar vid en sådan. Det är ju bara att tänka hur ett vanligt poolparty brukar se ut och vilken lättsam stämning som brukar infinna sig så fort vatten är inblandat. Skillnaden mellan att ta ut sin fest till ett spabad är att man kan göra det även under vintern - och att just vintern är den perfekta årstiden att göra det på. Iskallt ute, ett språng mot spabadet och så ner i det varma - mellan 38-40 grader - vattnet. Det är, helt enkelt, något som går utanpå det mesta. Det finns en del detaljer som man ska tänka på då det kommer till att köpa spabad och vi tänkte samla dessa i några punkter:

  • Placeringen. är väldigt viktig. Försök att lägga lite extra tid på att klura ut var ditt spabad ger bäst effekt. Räkna på vind, kvällssol och var det ges bäst möjlighetet rent geologiskt. Har du tänkt dig att gjuta en platta så kanske det är bättre att välja ett ställe som inte har så mycket sten. Det går att bygga in ett spabad och integrera det i ett trädäck också - en snygg lösning som verkligen rekommenderas; men tänk på att ge möjlighet att komma åt maskinluckan.
  • Hygienen: Följ instruktionerna och rekommendationerna gällande rengöring och skötsel. ta regelbundna prover på PH-värdet. Du vill inte att någon ska bli sjuk.
  • Installationen. Ett spabad drivs av elektricitet och därför så ska det installeras av en behörig elektriker och med en jordfelsbrytare. Återförsäljaren brukar kunna bistå i detta.
  • Alkohol. Ska du fortsätta festen i ditt spabad så måste alkoholintaget vara kontrollerat. Tyvärr har många dödsfall inträffat som en följd av för mycket alkohol, varmt vatten och plötslig sömn. Bada inte ensam om du druckit!

Hos Badbaljan kan du hitta inspiration till ditt spabad.

11 Apr 2019