Festtips

En bröllopsfotograf förevigar er stora stund

För partners så finns det två stycken ögonblick som slår det mesta; den dagen man får barn och den dagen man gifter sig. Det första är naturligtvis det absolut största – men att gifta sig är inte långt efter och det vi kan säga om ett bröllop är följande: det tar tid att planera ett sådant, särskilt om det ska ske i Stockholm där det finns en konkurrens om lokaler, kyrkor och andra saker.

Kort och gott: vill du och din partner ha det bröllop i Stockholm som ni alltid drömt om så får ni vara beredda att lägga ner mycket tid på att planera och ni får även vara beredda att betala lite. Vi kan som en liten fingervisning om summan säga att det – lågt räknat – kommer att kosta omkring tolvhundra kronor per kuvert och därtill så kommer alla andra utgifter också; hyra av lokal, hyra av lokal för den efterföljande festen, kyrka och så vidare.

Det är inte gratis – men smakar det så kostar det och då det kommer till en sådan stor händelse som ett bröllop så ska man unna sig i så stor mån som plånboken tillåter. Vad ska man då tänka på? Ja, utöver gästlistan – den ska man lägga stor kraft på – så kan vi peka på några saker som vi anser att man inte får missa; små detaljer som gör stor skillnad och som kan vara värda att betala några kronor för.

  • Inbjudningskorten; anlita ett riktigt tryckeri och se gärna till att ta hjälp av en proffsig webbyrå också. Tänk på följande: vad definierar er två, finns det någon specifik händelse eller egenskap som är utmärkande för er? En webbyrå kan utforma era inbjudningskort och ett tryckeri ser till att de ser dagens ljus.
  • Bröllopsfotograf. Visst; det kan vara frestande att låta en kompis ta foton – men ärligt talat: hur bra blir det? Se till att låta en bröllopsfotograf vara med er från start till mål. Det kostar inte så mycket pengar att anlita en professionell bröllopsfotograf i Stockholm – men precis som allt annat i Stockholm så bör ni vara ute i god tid om ni vill ha en riktigt bra yrkesman. Utöver en bröllopsfotograf för era mer personliga foton så kan ni med fördel starta ett instagramkonto där även gästerna kan tagga in sina bilder.
  • Bordsplacering. Först gästlista – sedan bordsplacering. Försök att få ihop lite udda personligheter, men utan att det blir för spretigt. Åtminstone tre personer per bord bör känna varandra och därmed kunna vara de som kan driva på samtalen. Ni vill inte ha det för tyst – men heller inte för stimmigt. Alkohol kan vara både en vän och en fiende här; servera måttligt.
17 Dec 2016