Festtips

Bygg den perfekta festlokalen

Äger man en villa så har man också en möjlighet att bygga ett Attefallshus på tomten. Ett sådant kräver dessutom inget bygglov så det går relativt snabbt från start till mål. Man anmäler sitt Attefallshus till byggnadsnämnden i den kommun man bor i, man inväntar ett startbesked och då detta kommit så är det bara att sätta igång. Man behöver inte ens hålla i hammaren själv.

Det finns väldigt många leverantörer av Attefallshus som levererar nyckelfärdiga lösningar; det innebär att du gör i ordning marken där byggnaden ska stå och där därefter företaget levererar huset i fråga.

Vi skrev huset av en anledning. Ett Attefallshus är nämligen möjligt att använda som en komplementbostad. Drar du in el, avlopp och vatten, ser till att det finns förvaring, toalett och möjlighet att laga mat och duscha så kan du alltså - rent krasst - välja att bosätta dig i ditt Attefallshus. Eller hyra ut det. Det senare är en möjlighet som framförallt är gynnsam för dig som bor i en större stad där det finns en påtaglig bostadsbrist.

Ett Attefallshus i Stockholm kan alltså finansiera sig självt. Du köper ett nyckelfärdigt sådant och du hyr ut detta - inom loppet av något år så har det betalat av sig själv. Därefter så kan du räkna hem pengarna; eller använda byggnaden till exakt vad du vill.

Möjligheterna är oändliga

Det senare är det mest intressanta. Så länge du håller dig inom de givna måtten - 25 meter2 i area och en takhöjd om maximalt 4 meter - så kan du använda ditt Attefallshus till precis vad du vill. Vad tror du om en fristående festlokal där man kan ha en terass på taket?

Många inreder sitt Attefallshus just med fest i åtanke. Man får ett större rum på gården som möjliggör för mingel på ett helt annat sätt än exempelvis ett tråkigt partytält. Vi är beredda att hålla med om detta: en sådan byggnad tar en fest till en helt ny nivå. Att dels kunna nyttja den befintliga villan, att dels kunna nyttja hela tomten och dels också ha ytterligare en byggnad på tomten att gå in i. Det är, helt enkelt, perfekt.

Vad finns det för alternativ?

Vill man inte bygga ett Attefallshus för uthyrning eller för att ha en skön festlokal för både större- och mindre tillställningar så finns det andra alternativ. Fantasin är det enda som håller i bommen.

Många väljer att bygga ett fristående garage, andra att bygga en komplett relaxavdelning nere vid vatten och vissa känner att behovet för förvaring är större och bygger därför ett större förråd.

Vi ska även tillägga att de 25 meter2 som gäller går att stycka upp; det innebär att två stycken attefallshus a´12.5 meter2 också är ett alternativ.

28 May 2018