Festtips

Brudklänning och kostym

Dags för bröllop i Täby? Gratulerar! Täby kyrka från 1200-talet är med sina originella målningar signerade Albertus Pictor en av de märkvärdigaste och vackraste små kyrkorna i landet. Med en sådan inramning vill man förstås att arrangemanget ska vara perfekt. Här finns mycket hjälp att få, men det som vi rekommenderar att ni lägger ner mest tid att fundera och planera kring är naturligtvis det viktigaste – klädvalet. Vilket snitt ska klänningen ha? Traditionell eller modern kostym? Skräddarsytt eller konfektion? Kanske det bästa är att prova ut ett snyggt konfektionsplagg och sedan låta en skräddare göra finjusteringen?. Det här är ett stort tillfälle och ni förtjänar det bästa! Här kommer en liten guide för vad ni kan tänka på när ni letar bröllopskläder, kostym som klänning.

Klänningen

Brudklänningar finns i prisklasser från några tusen till i princip hur mycket som helst. Har man tur kanske mammas eller någon annan äldre släktings välbevarade klänning faller en i smaken. I så fall är det bara att ta den till en skräddare som får justera den till perfekt passform. Annars kan ett bra riktmärke för priset vara ungefär 5000:-, då får du en klänning med god kvalitet och fina detaljer.

Tänk på att välja en klänning som passar din kropp. Vi ser alla olika ut och det finns många knep för att framhäva just din figur i en så fördelaktig dager som möjligt till din stora dag. En lång axellös klänning är en klassiker som alltid funkar; men även långärmade klänningar har fått ett uppsving på senare år och en kortare kjol kan vara precis det du är ute efter. I butiken eller hos skräddaren får du goda råd och tips av proffs som lyssnar på dina önskemål och även ger dig tips och rekommendationer.

Kostymen

Brudgummens klädsel får inte lika mycket fokus men är naturligtvis också viktig. Den stilmedvetne  mannen väljer en slät finstickad yllekostym, vill man ha en ledigare sommarlook kan en ljus linnekostym passa utmärkt. Det blir vanligare och vanligare att bröllopspar väljer klädkoden högtidsdräkt, i så fall är det frack som gäller. Hör dig för hos din handlare eller skräddare vad som kan tänkas funka för dig. Tänk på att snittet gör allt, kostymen ska ha en slimmad look utan att smita åt. Om du ska ha slips eller fluga avgör du helt själv, men visst kan en klassisk bowtie upplevas som lite elegantare, förutsatt att resten av din outfit drar åt det hållet.

Sista touchen

När ni valt ut era favoriter ur handlarnas sortiment tar ni dem naturligtvis till en skräddare som  anpassar dem för optimal passform. Skräddaren tar era mått och ser till att kostymen eller klänningen sitter perfekt. Här i Täby finns flera duktiga skräddare som hjälper er på ett snabbt och professionellt sätt.

Lycka till och ha ett underbart bröllop!

18 Sep 2017