Festtips

Bröllopsresor till oväntade platser

En lyxweekend i Paris. En bungalow vid en avskild strand kantad av palmer på en exotisk ö. Eller en gondoltur genom solnedgången i Venedig. När det gäller bröllopsresor finns det snudd på oändligt utbud att välja och vraka bland.

För brudpar, unga såväl som äldre, kan valet av bröllopsresa nästan bli övermäktigt. Var ska man åka? Vad ska det få kosta?Hur länge ska ni vara borta? Fast de som ska gifta sig verkligen har något att fira kan det ändå vara svårt att tända till på färdiga resepaket eller tipsen på olika resesajter.

“Om du är en riktig badkruka kommer du knappast trivas på en avskild strand bara för att du nu ska gifta dig”

Kanske har du som nu ska fira ditt nya äktenskap redan hört oändliga berättelser om andras bröllopsresor och vill att din ska bli extra speciell. Precis som vid vilken resa som helst, finns det såklart fördelar och nackdelar med vilket val du än gör. Men som tumregel kan du tänka att du bör boka en resa som ligger nära vad du gillar i vardagen.

Välj utifrån din och partners personlighet

Om du är en riktig badkruka, som helst vill gå på klubbar konserter och ha ett stort kulturutbud runt hörnet, kommer du knappast trivas på en avskild strand bara för att du nu ska gifta dig.

Om du gillar att strosa runt i mysiga gränder och tycker att måltiderna är en av de viktigaste upplevelserna under en resa finns det kanske inget som tyder på att du skulle gilla en riktig äventyrsresa med bergsklättring, forsränning och glidflygning med din blivande gemål.

Många nygifta gör misstaget att helt ändra inriktning på sitt resmål just för att de ska göra en bröllopsresa. Men bröllopsresor ändrar inte människor, vi är ungefär som förut, även om vi såklart vill höja kärleksfaktorn under just smekmånadens resa.

Vad är romantik för dig?

Vad du och din partner skattar högt och tycker känns romantiskt ska styra ert val av resa. En del tycker att det mest romantiska som finns är att vistas i värmen, kanske avnjuta långa middagar på uteserveringar med nattens lampor blänkande i havet intill. Andra par tycker att äventyr av olika slag för dem närmare varandra. Ett tredje par känner kärleken spira av att skapa något tillsammans, kanske strosa runt i en vinodling och få lära sig och pröva på hur man tillverkar vin. Vad kan vara mer romantiskt än att ta med en sådan flaska hem?

Storstaden vs naturen

En bröllopsresa kan bli särskilt lyckad om du och din partner åker till en oväntad plats, kanske ligger romantiken närmre än vad ni tror. Många åker till andra sidan jordklotet för att fira kärleken när den egentligen finns på betydligt närmre håll. De finns flera par som skulle skriva under på att en lång flygresa inte alls är den bästa starten på en kärleksresa.

Om du inte alls vet vad du och din partner ska välja så börja med att göra ett val mellan stad eller natur. Naturen ett hyfsat säkert kort eftersom det är rogivande och det finns gott om utrymme för samtal och kramar. Storstaden har mycket att erbjuda och ni får garanterat inte tråkigt.

Det handlar helt enkelt om att hitta det alternativ som du tror att du och din partner skulle trivas bäst med. Och eftersom ni bestämt er för att ingå äktenskap lär ni känna varandra rätt bra vid det här laget.

11 Mar 2019