Festtips

Bästa festlokalen i Stockholm

Vilken lokal är den bästa festlokalen i Stockholm? Här är det säkerligen många restaruanger som anser att de har den finaste och bästa festlokalen i hela Stockholm, och vad som är bäst, finast och vackrast, är svårt att avgöra om man bara tar i beaktande vissa saker. Operaterassen kanske kan utses till den finaste restaurangen som finns i innerstaden. Skansens restaurang Solliden om man vill fira i ett svenskt folkloristiskt inhägnad. Skansen är bland det mest svenska vi har, där man visar hur svenskarna hade det förr i tiden. Att till exempel fira jul på Skansen är bland det mest traditionella man kan göra just på Skansen patsen där man minns jular som har firats tidigare alla år och där man har bevarat det mest traditionella och svenska.

Vill man fira bröllop kan man även det på Skansen

Kyrkan Seglora kyrka finns på Skansen och används flitigt för bröllop, för gudstjänster och andra kyrkliga aktiviteter. Tänk dig att anlända till ditt eget bröllop i en vagn som dras av en häst, som är dekorerad med nyutslagna små björkar, blommor och annat som doftar gott och som doftar sommar. Sedan skrider du in i kyrkan, bredvid den som du ska gifta dig med. Alla gäster ser förväntansfullt på när ni ger varandra löften, växlar ringar och går ut. Efteråt kan man fira ett svenskt bröllop med allt vad det innebär med folkmusik (om man gillar det) och folkdans, svensk mat och svensk musik.

Här kan man även ha företagseventet

Vill man bjuda sina anställda på något riktigt fint och extra och imponera på dem kan man förlägga företagseventet på Solliden. Då bjuder man kanske på buffé. Betalar man även för drycken, ingår hyran på lokalen, garderoben och serveringspersonalen. Då kan de hjälpa till med själva arrangemanget; man kanske vill arrangera med musik, dans, levande band eller något annat som man vill ska hända på företagseventet. 

Själva restaurang Solliden har en av Stockholms finaste utsikter. Man ser havet, Södermalms klippor på andra sidan och nedanför ser man Gröna Lund. Vill man ha företagseventet i ett av de finaste inredda restaurangerna i Stockholm ska man ha den på restaurang Solliden. Den byggdes under 1950-talet och stod klart 1952. Den är stilrent inredd inuti och har utrymme för upp till 500 gäster. Är man färrre än så kan man dela av restaurangen för mindre sällskap. Här kan man få ett typiskt svenskt smörgåsbord. Läs mer om allt detta på http://www.festlokalskansenfestvåning.se.

25 Nov 2018