Festtips

Bar Gävle med karaktär

En bra bar Gävle ska ha goda drinkar, trevlig miljö och vara öppen framåt småtimmarna. Bartrenderna förändras med tiden men vissa saker förblir detsamma.

Vad bör en bra bar Gävle ha för att den ska ha trogna och ständigt återkommande kunder? Svaret på den frågan kan vara väldigt varierande beroende på vem man pratar med. Ett är dock säkert, en trendig bar oavsett var den befinner sig i Sverige bör erbjuda en snabb service, ha en trevlig personal som utmärker sig med väl bemötande och sist men inte minst goda drinkar. Att skapa nya drinks som väcker uppmärksamhet hos besökarna har stått högt upp på barlistan i flera år nu. Strävan efter innovativa drinkupplevelser har till och med lett till att det hålls en årlig tävling om bästa nya drinken. Detta härstammar just från barerna och dess önskan att ge det allra bästa åt alla klienter.

Bartrenderna idag

Det finns inte en enda trend i barvärlden idag utan de är många och olika. Kunderna kan njuta av allt från klassiska drinkar till signaturcocktails och mocktails från tidig eftermiddag till sen kväll. Vissa barer väljer att erbjuda en lugn miljö där det känns trevligt att avnjuta ett glas och avrunda dagen. Andra satsar på en statspuls med hög musik och mer fart.

En del barer väljer att samarbeta med partners vars verksamheter befinner sig precis intill. Till exempel går det att kombinera ett barbesök med en trevlig stund på wellnessavdelningen eller en restaurang precis bredvid. Det organiska och det hållbara smyger in som trend även bland barerna. Idag går det att hitta ställen som blandar sina drinkar med nordiska råvaror för att minimera allt organiskt avfall.

Drinkhäng efter jobb på en bar Gävle

Drinkhäng är ett nytt ord som används mycket och väl när man pratar om barvärlden idag. Begreppet omfattar mycket – avslappnade kvällar som börjar tidigt direkt efter du avslutat jobbet en fredagskväll eller ett häng med kompisar över en trevlig drink en onsdag framåt middagstid. Den gemensamma nämnaren är att allt sker på en bar i någon av Sveriges många och vackra städer. Drinkhäng innebär frihet, tid för dig själv med ditt gäng och inte minst chansen att avnjuta goda drinkar inspirerade från de senaste trenderna. Det är Stockholm som introducerade idén och begreppet till första början men dringhänget har spritt ut sig och allt fler använder det under sin vardag. Häng med på drinkhäng efter jobb och ha roligt!

20 Feb 2020